Δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη: Οι αρχές έκαναν συλλήψεις υπόπτων αλλοδαπών απο την Ανατολική Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου (Απρίλιος 2022) και Βασίλη Ρουμπέτη (Ιούνιος 203), με τις τελευταίες εξελίξεις να είναι καταιγιστικές.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο άτομα -πιθανότατα αλλοδαποί από την ανατολική Ευρώπη- οι οποίοι φέρονται να είναι οι εκτελεστές των συμβολαίων θανάτου και σχεδόν ταυτόχρονα, ακολούθησε σε διαφορετική περιοχή, άλλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπάρχει μία αντικρουόμενη πληροφορία για άλλες τρεις συλλήψεις εκεί, ή ταυτοποιήσεις κατά άλλους και αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης, ενώ φέρεται να συνδέονται και με την απόπειρα δολοφονίας του ομογενή από τη Γεωργία, Μαυρόπουλου, τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, στο σημείο της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου είχε βρεθεί το αποτύπωμα ενός Γεωργιανού και το στοιχείο αυτό, φαίνεται να «ξεκλείδωσε» την υπόθεση, μαζί με τα στόματα που άνοιξαν, μετά την πρόσφατη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στο πρατήριο καυσίμων του στο Νέο Κόσμο.

Θυμίζουμε ότι ο «Θείος Τζο», ηγετικό στέλεχος της Greek mafia, εκτελέστηκε με Καλάσνικοφ τη Δευτέρα του Πάσχα του 2022 στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια.

Ενώ, μπροστά στο σπίτι του στον Κορυδαλλό (στην οδό Σοφίας Βέμπο) τον Ιούνιο του 2023 και μέσα στη θωρακισμένη Mercedes (ιδιοκτησίας εταιρίας του Γιάννη Αλαφούζου) που ήταν παρκαρισμένη απ’ έξω, γάζωσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη οι εκτελεστές με τα Καλάσνικοφ μέσα από διερχόμενο μαύρο τζιπ, με τον 38χρονο να σκοτώνεται ακαριαία στη θέση του οδηγού.

Ο «Ράμπο» της Θύρας 7 του Ολυμπιακού ή «ταξιτζής», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα των νονών της νύχτας, ήταν το πρωτοπαλίκαρο των Βασίλη Στεφανάκου και Γιάννη Σκαφτούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ