Σημαντική επίσκεψη της Ολγας Κεφαλογιαννη στην Τουρκια (Τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι η αίτηση για βίζα κατά την άφιξη θα ισχύει όλο το χρόνο. Ο Πρόεδρος της TÜRSAB  Φιρούζ Μπαγλικάγια δήλωσε ότι θέλουν να επεκταθεί η εφαρμογή για να συμπεριλάβει και άλλα νησιά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, είχε επαφές στην Τουρκία και συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB) στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού υπενθύμισε στη συνάντηση ότι πρόσφατα υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Αναφορικά με το θέμα της θεώρησης εισόδου κατά την άφιξη σε 10 ελληνικά νησιά φέτος, η Κεφαλογιάννη είπε:

1 196

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αίτηση για βίζα στην άφιξη θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα συνεχιστεί όλο το χρόνο.

Θεωρούμε ότι αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό και πολιτιστικά, τόσο σε ό,τι αφορά τις τουριστικές κινήσεις όσο και για να γνωριστούν οι άνθρωποι μας και να διατηρήσουν επαφή.

Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω ιδιαίτερα είναι ότι, για εμάς, η βιωσιμότητα είναι σημαντική στον τουρισμό, όχι μόνο στον εποχιακό τουρισμό.

«Πιστεύω ότι πρέπει να το πετύχουμε και η δουλειά μας πρέπει να είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της TÜRSAB, Φιρούζ Μπαγλικάγια:

«Η αμοιβαία τουριστική μας κίνηση είναι περίπου 500 χιλιάδες τουρίστες από τον καθένα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο αυτήν την ικανότητα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου εκ μέρους όλων των ταξιδιωτικών γραφείων και του Συλλόγου μας για την αίτηση βίζας στα ελληνικά νησιά. «Φυσικά, ελπίζουμε ότι αυτή η πρακτική θα είναι μόνιμη. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να εκφράσω την προσδοκία μας ότι η αίτηση θεώρησης κατά την άφιξη να επεκταθεί και σε άλλα νησιά ώστε να γίνονται πιο εύκολα οι κρουαζιέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Ntv

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ