Κωνσταντινούπολη: Η Ιταλίδα πρωθυπουργός επισκέφθηκε κρυφά το Μεγάλο Παζάρι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, επισκέφθηκε κρυφά το Μεγάλο Παζάρι κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, γράφουν τα τουρκικά media.

Η Μελόνι δοκίμασε τουρκικά επιδόρπια σε εστιατόριο και επισκέφτηκε μαγαζιά με χαλιά και κοσμηματοπωλεία.

H Τζόρτζια Μελόνι, ηγέτιδα των εθνικιστών και συντηρητικών «Αδελφών της Ιταλίας», που είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη επίσκεψη και πήγε στο Μεγάλο Παζάρι.

1 234

Η Μελόνι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του AKP Ερντογάν γύρω στις 18.00 σήμερα, επισκέφθηκε μαγαζιά χαλιών και κοσμηματοπωλεία κατά τη μυστική επίσκεψή του στο Μεγάλο Παζάρι.

Η Μελόνι συναντήθηκε με στελέχη της Ένωσης του Μεγάλου Παζαριού για περίπου 1,5 ώρα και συνέχισε την περιοδεία της.

Η στάση της Μελόνι στο Μεγάλο Παζάρι ήταν στο εστιατόριο  «Havuzlu». Εδώ, η Ιταλίδα πρωθυπουργός  φιλοξενήθηκε από τον επιχειρησιακό διευθυντή Metin Sönmez.

Η πρωθυπουργός που δοκίμασε το ρυζόγαλο, το καζαντίμπι και το γλυκό κυδώνι που του προσέφεραν, είπε ότι «λατρεύει τα επιδόρπια». Στην πρωθυπουργό Μελόνι προσφέρθηκε επίσης τουρκικός καφές και τσάι.

Αργότερα, η Μελόνι συναντήθηκε με πρόεδρο της Τουρκίας, Ερντογάν.

Το ιταλικό πρακτορείο Nova για τη συνάντηση αυτή σημειώνει:

«Συνεργασία για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, τον πόλεμο στη Γάζα και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και την ασφάλεια της Μεσογείου και την ιταλική προεδρία της G7: αυτά είναι μερικά από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη στην πολύωρη συνομιλία της προέδρου του Συμβουλίου Τζόρτζια Μελόνι με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ