Άσκηση Αμερικανών και Ρουμάνων με εκτοξεύσεις πυραύλων με HIMARS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρουμανία και οι ΗΠΑ εκτόξευσαν πυραύλους από το HIMARS, το σύστημα που χρησιμοποιεί η Ουκρανία εναντίον των Ρώσων.

«Κατά τη διάρκεια 14-19 Ιανουαρίου, το 81ο Τάγμα Επιχειρησιακών-Τακτικών Πυραύλων διεξάγει την άσκηση βολής μάχης «UNIREA 24.11» εντός του Κέντρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μάχης Smârdan, στην κομητεία Γαλάτσι, με κύριο στόχο την αξιολόγηση του επιπέδου επιχειρησιακής ικανότητας».

Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ομάδες παρατηρητών και υποστήριξης από τον αμερικανικό στρατό.

«Το 4ο Τάγμα της 4ης Ταξιαρχίας Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας (SFAB4), προσαρτημένο στη «Task Force 82», υποστήριξε, στις 17 Ιανουαρίου, την 8η Ρουμανική Ταξιαρχία Πυροβολικού κατά την εκτόξευση εκπαιδευτικών πυραύλων μικρής εμβέλειας από το σύστημα M142 HIMARS». ενημέρωσε ο αμερικανικός στρατός, ο οποίος δημοσίευσε και ένα εντυπωσιακό βίντεο με εκτοξεύσεις πυραύλων.

Υπενθυμίζουμε ότι, στο κεφάλαιο HIMARS, η Ρουμανία απέκτησε τρία συστήματα με 18 εγκαταστάσεις εκτόξευσης το καθένα, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, πυρομαχικών, στοιχείων διοίκησης και ελέγχου, αισθητήρων, υλικοτεχνικής υποστήριξης, συντήρησης, κρυπτογραφικού και ειδικού εξοπλισμού καθεστώτος, καθώς και την υπηρεσία εκπαίδευσης προσωπικού σε όλα τα απαραίτητα επίπεδα.

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα HIMARS λειτουργούν επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Επιπλέον, εκτός από τη Ρουμανία, χώρες όπως η Πολωνία, το Κατάρ, ο Καναδάς ή η Ισπανία έχουν ζητήσει τέτοια συστήματα.

Ministerul Apărării România

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ