Διαδήλωση αγροτών στο Βουκουρέστι- πήγε μόνο ένα τρακτέρ και αυτό με συρόμενο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανατράπηκε η κατάσταση με τη διαμαρτυρία των Ρουμάνων αγροτών και μεταφορέων, που έπρεπε να ξεκινήσει στις 09:30 σήμερα το πρωί στην «Πλατεία Συντάγματος» μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι.

Την καθορισμένη ώρα, υπήρχε μόνο ένα τρακτέρ στο σημείο, τοποθετημένο στο ρυμουλκούμενο TIR, αν και ο δήμος επέτρεψε σε 5.000 άτομα με 200 αγροτικά μηχανήματα να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

2 100

Σε ερώτηση του Τηλεγραφικού Πρακτορείου εάν ​​αναμένεται να έρθουν αγρότες και μεταφορείς αργότερα και γιατί δεν ήταν κανείς εκεί, οι άνθρωποι στο όχημα απάντησαν: «Έχουμε δημοκρατία. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει», αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Σύμφωνα με ορισμένα από τα τοπικά ΜΜΕ, το κρύο μπορεί να αποθάρρυνε τους διαδηλωτές.

Στις 09:30 τα θερμόμετρα στο κέντρο του Βουκουρεστίου έδειξαν -6 βαθμούς. Χθες το βράδυ ήταν το πιο κρύο στη ρουμανική πρωτεύουσα με τιμές -9,9 βαθμούς, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι.

Τα δρομάκια προς την «Πλατεία Συντάγματος» είναι παγωμένα. Η ίδια η πλατεία καλύπτεται από πάγο και παγετό.

«Οι αγρότες λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στην εγκεκριμένη διαμαρτυρία στο Βουκουρέστι γιατί δεν θέλουν να πολιτικοποιηθεί», σημειώνει το Digi24.

 Την Παρασκευή, ο νομάρχης της ρουμανικής πρωτεύουσας, Rares Hopinca, ανέφερε ότι οι αγρότες είχαν υποβάλλει κανονικά  αίτημα για τη διεξαγωγή της διαμαρτυρίας και υπήρξε θετική απάντηση. Ο παγετός ματαίωσε τη διαδήλωση.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ