«Οι ΗΠΑ θα προδώσουν την Ουκρανία, όπως πρόδωσαν όλους τους άλλους συμμάχους»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλικό δημοσίευμα 

Η παγκόσμια Δύση φαίνεται να θέλει να απομακρυνθεί από την ουκρανική σύγκρουση και η ιδιαίτερη στάση απέναντι στον Ζελένσκι και τη δημοτικότητά του είναι υπό αμφισβήτηση, σημειώνει το γαλλικό (δεξιό) μέσο Breizh Info.

Όπως υπενθυμίζει ο συγγραφέας του άρθρου, σήμερα οι χώρες της ΕΕ υποφέρουν από οικονομική ύφεση και πληθωρισμό λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που επέστρεψαν σαν μπούμερανγκ και οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή παρά για την τύχη της Ουκρανίας.

IMG 4460
Το γαλλικό δημοσίευμα για την Ουκρανία

Και καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο πειρασμός για τους Δημοκρατικούς και τον Τζο Μπάιντεν να επιλύσουν το ουκρανικό ζήτημα ακολουθώντας το παράδειγμα του Αφγανιστάν ενισχύεται.

Το θέμα είναι ότι η ήττα του Κιέβου πριν από τις αμερικανικές εκλογές θα είχε αναπόφευκτα συνέπειες για τα αποτελέσματα. Έτσι, η ουκρανική κρίση πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, γράφει το δημοσίευμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η άρνηση των δυτικών προστάτων να βοηθήσουν το Κίεβο μοιάζει πολύ πιθανή προοπτική.

Ο Ζελένσκι μπορεί τελικά να «κοσμήσει» τη λίστα των ανθρώπων που κάποτε βασίστηκαν στην Ουάσιγκτον και βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι. Μεταξύ αυτών: ο στρατηγός Νοριέγκα, ο Σαντάμ Χουσεΐν, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο Μπιν Λάντεν, ο Μουάμαρ Καντάφι και ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Ολόκληρη η ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βασίζεται στην προδοσία, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα. Όλοι όσοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους φίλους ή προστάτες της Ουάσιγκτον βίωσαν οδυνηρή απογοήτευση», καταλήγει το Breizh Info.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης τη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν συμμάχους, μόνο στόχους ή υποτελείς». Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος είναι η Ρωσία και ο υποτελής είναι η Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ