Ο παραμελημένος λίθος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Καταγγελία πολίτη: «Για ένα εμβόλιο πρέπει να φύγω από το Καστελλόριζο, να πάω Ρόδο & να πληρώσω ξενοδοχείο για 3 μέρες. Στο νησί έχουμε πάνω από 50 παιδάκια. Δεν μπορεί να έρχεται παιδίατρος ούτε μια φορά το μήνα; Έλεος. Ακόμα αναρωτιέστε γιατί δεν κάνουμε πάνω από 1-2 παιδιά;»

Πάνω σε αυτό τι να πούμε, οι άνθρωποι ζουν στο πιο σημαντικό μέρος της Χώρας μας και αισθάνονται αποκομμένοι. Για όνομα του θεού η πολιτεία που κοιτάει για τα θέματα των ομοφυλοφίλων, που τόσο πολύ έχει γίνει φασαρία τις τελευταίες μέρες, δεν μπορεί να σκύψει στο πρόβλημα αυτών των πολιτών; Δεν μπορεί να χρηματοδότηση μια όχι περιστασιακή παρουσία παιδίατρου όπως ζητούν, αλλά μόνιμη παρουσία χειμώνα καλοκαίρι, μαζί με επιδοτούμενη και φθηνή αεροπορική και ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τον κύριο κορμό της χώρας.

Το Καστελλόριζο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Ελλάδος με βαρύνουσα σημασία, μια και το νησιώτικο σύμπλεγμα του, οριοθετεί της ΑΟΖ με την άλλη νήσο του ελληνισμού την Κύπρο και ενώ θα έπρεπε οι έχοντες τα ηνία της χώρας να την έχουν ως κόρη οφθαλμού, την έχουν ως παραμελημένο λιθο. Λεφτά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν στα ταμεία του δημοσίου, αντί λοιπόν να γίνονται μισθοί «αρίστων», ένα μέρος από αυτά να διατεθεί για το συγκεκριμένο νησί. Είδατε τι γράφει ο άνθρωπος ότι «Στο νησί έχουμε πάνω από 50 παιδάκια» αυτά τα παιδιά έπρεπε να είναι σε αυτό το μέρος πάνω από 100 τουλάχιστον, αλλά όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις πως να τολμήσουν να φέρουν στον κόσμο και αλλά μικρά.

Το ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες που αναγκάζονται να μεταβούν από το Καστελλόριζο σε νοσοκομεία της Τουρκίας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου, για ένα αγόρι κι ένα κορίτσι νηπιακής ηλικίας μετά από τραυματισμό τους, διότι η ανταλλαγή πληροφοριών και η επικοινωνία με το νοσοκομείο της Ρόδου αποδείχθηκαν αποτυχημένες. Αποτελεί ξεπεσμό, όνειδος, εξευτελισμό της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και ειδικά όσων βρίσκονται στο τιμόνι της, οι οποίοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι η θωράκιση της χώρας δεν γίνεται μόνο με πανάκριβα οπλικά συστήματα, αλλά και με το κυριότερο από όλα, με ανεβασμένο το ηθικό των πολιτών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ