Έπεσε μεγαλο πρόστιμο για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με «σταγόνα» στον ωκεανό της αισχροκέρδειας μοιάζει η ανακοίνωση του υπ. Ανάπτυξης για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε εταιρεία για αθέμιτη κερδοφορία στο βρεφικό γάλα, την ώρα που οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συγκεκριμένο είδος πρώτης ανάγκης!

Όπως έγινε γνωστό, επιβλήθηκε πρόστιμο 561.000 ευρώ στην ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αυτό γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του υπουργείου ενώ επισημαίνεται πως, μετά από τους σχετικούς ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε εννέα από αυτούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος, πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Μάλιστα, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, βιάστηκε να πανηγυρίσει υποστηρίζοντας ότι οι «ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα» και ότι «καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ