Εκκλησία: Οχι σε όλα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόφωνο «όχι» ακούστηκε σήμερα από την Ιερά Σύνοδο που συνεδρίασε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ζητήματα που έχουν προκαλέσει οργή και αντιδράσεις στην κοινωνία.

Η διοικούσα Εκκλησία, συνεδρίασε σήμερα με στόχο να διορθώσει τις αστοχίες και την χαλαρή στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος αποφεύγει να φέρνει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μαξίμου.

Η Ιερά Σύνοδος διαφώνησε με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα διαβαστεί σχετικό κείμενο στους ναούς, που θα ξεκαθαρίζει τη θέση της εκκλησίας.

Το κείμενο θα συνταχθεί από την τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδος και Κομοτηνής.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο κεντρικός ομιλητής, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, σπουδαίος επιστήμονας και διεθνή καριέρα την οποία άφησε πίσω για να αφοσιωθεί στον Θεό, ξεκαθάρισε: «Κάθε παραβίαση της φυσιολογίας αντιβαίνει στην ηθική. Κάθε ανατροπὴ της ηθικής αποδομεί την αξία του ανθρώπου» τόνισε στην εισήγησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ