Με ωράριο οι κάμερες στις στολες των αστυνομικών: Θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα ακόμη μέτρο πρόληψης που θυμίζει… γεφύρι της Άρτας θα τεθεί -επιτέλους- σε εφαρμογή και μάλιστα άμεσα, καθώς από μεθαύριο οι αστυνομικοί θα αρχίσουν να κυκλοφορούν με κάμερες πάνω τους!

Ειδικότερα, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου εγκατάστασης και λειτουργίας καμερών χειρός και σώματος που θα φέρουν οι αστυνομικοί πάνω τους και θα καταγράφουν τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, οι κάμερες θα λειτουργήσουν αρχικά στον Δήμο Αθηναίων και θα είναι ανοιχτές από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020 από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α., κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στην Αθήνα, την Πέμπτη 25/01/2024.

Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι με τις υπ’ αριθμ. 7512/3/492-α’ και 7512/3/493 από 23/01/2024 Αποφάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητών συστημάτων επιτήρησης του Π.Δ. 75/2020, από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (κάμερες χειρός) και την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων/Δ.Α.Α. (κάμερες που εφαρμόζουν στο σώμα – bodyworncameras), κατά την υλοποίηση από στελέχη των Υπηρεσιών τους, του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στο πλαίσιο δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις Λεωφόρους / Οδούς: πλατεία Ομονοίας – Αθηνάς – Ερμού – Αιόλου – Αδριανού – Ναυάρχου Νικοδήμου – Σουρή – Βασ. Αμαλίας – Βασ. Σοφίας – Σέκερη – Σόλωνος – Χαρ. Τρικούπη – Καλλιδρομίου – Σπ. Τρικούπη – Μετσόβου – 28ης Οκτωβρίου/Πατησίων – Πανεπιστημίου – Πλατεία Ομονοίας, από την 10:00 ώρα έως την 18:00 ώρα της Πέμπτης 25/01/2024.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ