Ο Μπάιντεν στέλνει επιστολή στο Κογκρέσο για να πάρει η Τουρκία τα F-16!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tην έγκριση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σχολίασε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την επικύρωση από την Άγκυρα της εισόδου στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος επισήμανε, επίσης, ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει από την Τουρκία το σχετικό έγγραφο επικύρωσης. Αναμένει, δε, την Ουγγαρία να προχωρήσει την διαδικασία.

Ερωτώμενος σχετικά ο Βεντάντ Πατέλ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας Παράλληλα, όμως, αναγνωρίζει ότι το Κογκρέσο κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην υπόθεση.

Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο

Το CNN μετέδωσε την Τετάρτη ότι ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε επιστολή προς το Κογκρέσο, με την οποία καλεί το Σώμα να εγκρίνει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Πρώτα, στέλνει μια επιστολή για να την εγκρίνουμε. Η Τουρκία θα παραδώσει τα σουηδικά έγγραφα έγκρισης. Υπάρχει μια διαδικασία, στην οποία ο Λευκός Οίκος θα κάνει η επίσημη κοινοποίηση. Αυτή η επιστολή είναι μια έκκληση να το εγκρίνει. Αυτό είναι ένα ενδιάμεσο βήμα» ανέφερε ο ανταποκριτής του αμερικανικού Μέσου στην Ουάσινγκτον.

«Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία 15 ημερών. Δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για αυτό. Ανώτερος αξιωματούχος από τον Λευκό Οίκο είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό την υποστήριξή του για την πώληση F-16 και η πώληση F-16 στην Τουρκία είναι επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ