Ρωσία: Ο Πατριάρχης Κύριλλος τάχθηκε εναντίον του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου στη Ρωσική Ομοσπονδία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, μιλώντας στα εγκαίνια των XXXII χριστουγεννιάτικων εκπαιδευτικών αναγνώσεων στο κρατικό παλάτι του Κρεμλίνου, τάχθηκε κατά του εορτασμού της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και του Halloween στη Ρωσία.

Κατά τη γνώμη του, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η οποία, παρά όλες τις προσπάθειες να την εξευγενίσουν, εξακολουθεί να παραμένει προπαγάνδα για σχέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την αληθινή αγάπη, αναφέρει το Interfax στο κανάλι του Telegram.

2 115

Telegram

Ο Πατριάρχης Κύριλλος πιστεύει ότι η δημοτικότητα αυτών των εορτών οφείλεται στο γεγονός ότι εξαπλώνεται η ιδέα της ελευθεριάζουσας αγάπης.

 «Απαλλαγμένος από κάθε ευθύνη για τη ζωή ενός αγαπημένου προσώπου, για τη ζωή των μελλοντικών παιδιών, είναι περιττά για τους οπαδούς τέτοιων ελεύθερων σχέσεων», είπε.

Ζήτησε επίσης να σταματήσει ο εορτασμός του Halloween. Ονόμασε αυτή τη δυτική γιορτή ξένη προς τις ρωσικές παραδοσιακές αξίες και αντίθετη με τις ρωσικές αρχές.

Μάλιστα, σχολεία και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δημοκρατίας της Σάχα (Γιακουτία) έλαβαν επιστολές απαγόρευσης των εορτασμών για το Halloween από το περιφερειακό Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ