Το Τέξας εξετάζει ξανά την απόσχιση από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Newsweek

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο λόγος, όπως γράφει το δημοσίευμα, είναι ότι οι ομοσπονδιακές αρχές «δεν μπορούν και δεν θέλουν να προστατεύσουν την πολιτεία από την εισβολή μεταναστών»!

Η πιθανότητα απόσχισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα του Τέξας, ενώ η Φλόριντα και μια σειρά από άλλες αμερικανικές «διασπασμένες» Πολιτείες ενδέχεται να συνάψουν πολιτική ένωση μαζί του.

Το Εθνικιστικό Κίνημα του Τέξας (TNM) κατηγορεί τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της πολιτείας ότι εμπόδισε τους Τεξανούς να αποσχιστούν από τις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος του TNM Ντάνιελ Μίλερ έγραψε μια επιστολή στον Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την πρόσφατη απόφαση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων του Τέξας, Ματ Ρινάλντι, να απορρίψει την αίτηση από το TMN για να τεθεί το ζήτημα της απόσχισης του Τέξας στο ψηφοδέλτιο των προκριματικών εκλογών του 2024!

«Αλλά για τις ενέργειες του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας, Ματ Ρινάλντι, κατά παράβαση του εκλογικού κώδικα του Τέξας, οι Τεξανοί θα είχαν την ευκαιρία τον Μάρτιο να συζητήσουν και να ψηφίσουν εάν πιστεύουν ότι το Τέξας πρέπει να συνεχίσει τη σχέση του με μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση που αντιτάχθηκε ενεργά. την ασφάλεια των συνόρων μας με το Μεξικό», τόνισε ο Μίλερ.

IMG 4964
Το δημοσίευμα του Νιούσγουικ για την απόσχιση του Τέξας

Το Newsweek αφιερώνει εκτενές ρεπορταζ στην συγκεκριμένη εξέλιξη…

Το TNM, γνωστό και ως TEXIT, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός που προωθεί την ανεξαρτησία του Τέξας. Με τη βοήθεια νυν και πρώην βουλευτών που εμφανίστηκαν ή υποστήριξαν την ιδέα του Τέξας να αποκτήσει το «δικό του έθνος», το αποσχιστικό κίνημα έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ