Η ερώτηση σε συνεντευξη τυπου που ενόχλησε την Κριστίν Λαγκάρντ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ερωτήσεις δημοσιογράφων φαίνεται να αιφνιδίασαν την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

Οι δύο δημοσιογράφοι ρώτησαν την κ. Λαγκάρντ, για την έρευνα που διεξήχθη προ ημερών, και που εμφάνιζε τους υπαλλήλους της ΕΚΤ δυσαρεστημένους και επικριτικούς προς την ηγεσία της.

Η κ. Λαγκάρντ απάντησε αόριστα, λέγοντας πως «στις έρευνες αυτές συμμετέχει το 60%. Όπως θα είδατε σε ερώτηση για το αν είναι χαρούμενοι που δουλεύουν στην ΕΚΤ, ή αν θα πρότειναν σε κάποιον άλλον να δουλέψει στην τράπεζα, απάντησαν σε μεγάλο ποσοστό θετικά (80%)».

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στις απαντήσεις των εργαζομένων και βλέπουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα. Είμαι περήφανη για το προσωπικό της ΕΚΤ, και περήφανη που υπηρετώ την Τράπεζα και τους Ευρωπαίους».

Μάλιστα όταν και δεύτερος δημοσιογράφος της έκανε παρόμοια ερώτηση, εκείνη απάντησε: «Όσο είμαι πρόεδρος αυτού του ιδρύματος με τόσο ταλαντούχα άτομα που κάνουν τη δουλειά τους, τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ