Τεράστια η ευθύνη Μητσοτάκη για τον εξοπλισμό των Τούρκων απο τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να λοιπόν που οι Τούρκοι, όπως πάντα, πάλι τα κατάφεραν με τους Αμερικανούς στο τσεπάκι. Είχαν απαιτήσει πως με την εγκριτική ψήφο της Εθνοσυνέλευσης τους για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ταυτόχρονα, να εγκριθεί και από το Αμερικανικό Κονγκρέσο η προμήθεια των επίμαχων μαχητικών.

Και το πέτυχαν υποχρεώνοντας έτσι τον Μπάιντεν ασκαρδαμυκτί να στείλει συστατική επιστολή προς ψήφιση. Στο Κονγκρέσσο.

Και ο Πρόεδρος συμμορφώθηκε.

Να λοιπόν που καταντήσαμε, και καθημερινά βλέπουμε μια τάση να ισχύει στην επιφάνεια της γης ότι ακριβώς συμβαίνει στους βυθούς των θαλασσών αυτής της γης.

«Μικρό μεγάλο σκοτώνει» λέει ο λαός και αυτό πάντα αποδεικνύεται, ιδιαίτερα όταν οι μικροί λαοί κυβερνώνται από…μικρούς ηγέτες. Ενώ θάπρεπε να πράττουν αλλιώς.

Ποτέ στο παρελθόν οι ΗΠΑ δεν είχαν συνδέσει την απαγόρευση όπλων προς την Τουρκία του Ερντογάν με οτιδήποτε.

Το εμπάργκο είχε επιβληθεί στην γείτονα λόγω της προμήθειας της χώρας αυτής Ρωσσικού οπλισμού κατά παράβαση των όρων της Συμμαχίας.

Τώρα που ποτέ δεν σεβάστηκαν οι Τούρκοι τις υπογραφές τους σε διεθνείς συμφωνίες, σιγά που θα σέβονταν αυτή, και αυτό αποδείχτηκε. Τις υπογραφές τους!

Και ο Μητσοτάκης εδώ περιμένει να τηρήσουν τις προφορικές ή ποιός να ξέρει τι άλλο, και μόνον στο μιλητό, δεσμεύσεις τους προς αυτόν.

Συνεπώς ας αναμείνουμε μήπως το Κονγκρέσσο στις ΗΠΑ, οποίες ΗΠΑ εντέχνως και εγκαίρως φρόντισαν να απομακρύνουν, από τα κουμάντα της αρμόδιας επιτροπής, τον Μενέντες (τι σύμπτωση κι αυτή) κρίνει πάλι αυτά που έκρινε και πριν. Εάν εγκρίνει, η ευθύνη τον Μητσοτάκη βαρύνει για ότι εις βάρος μας προκύψει. Τον «ευχαριστούμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ