Δικαστήριο του Αζερμπαϊτζάν παρατείνει την κράτηση των πρώην αρχηγών του Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαστήριο του Μπακού ενέκρινε σήμερα, 25 Ιανουαρίου, τις αναφορές του Τμήματος Ερευνών της Γενικής Εισαγγελίας του Αζερμπαϊτζάν για παράταση της περιόδου κράτησης στη φυλακή των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ- Αρτσάχ (καταργήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2024) Αρκάδι Γκιουκασιάν, Μπάκο Σαχακιάν και Αραγίκ Χαρουτιουνιάν.

Παρόμοιες αποφάσεις ελήφθησαν κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας, Ντέιβιντ Μπαμπαγιάν , του προέδρου του κοινοβουλίου Ντέιβιντ Ισχανιάν, των στρατηγών Λεβόν Μνατσακανιάν και Νταβίντ Μανουκιάν καθώς και του πρώην υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης Αρτσάχ, Ρούμπεν Βαρντανιάν.

Οι αναφορές εξετάστηκαν στο Περιφερειακό Δικαστήριο Μπιναγκάντι της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο παράτεινε τη σύλληψη κάθε κατηγορούμενου για άλλους 4 μήνες.

Στην ποινική υπόθεση, η οποία διερευνήθηκε από το Ανακριτικό Τμήμα της Γενικής Εισαγγελίας του Αζερμπαϊτζάν, συνολικά 15 μέλη του «αποσχιστικού καθεστώτος» οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, σημειώνουν τα ΜΜΕ του Αζερμπαϊτζάν.

Με την πάροδο των ετών, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας κίνησε ποινικές υποθέσεις εναντίον αυτών των ατόμων και τέθηκαν στον κατάλογο διεθνών καταζητούμενων.

Οι Αρμένιοι συνελήφθησαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν κατά την προσφύγουν στην Αρμενία περιοχής στο μεγάλο διωγμό των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ στις αρχές του φθινοπώρου πέρυσι.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ