Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν κρυφά το Ιράν για μια επικείμενη επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν κρυφά το Ιράν ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε την επίθεση που έλαβε χώρα στο Κερμάν στις 3 Ιανουαρίου, όταν 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις που προκλήθηκαν από βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης για τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί , διοικητή του Δύναμη Quds του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα η «Wall Street Journal», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ.

Ο συναγερμός εστάλη αφού η Ουάσιγκτον έλαβε πληροφορίες από τις υπηρεσίες της σχετικά με την προετοιμασία επίθεσης από το ISIS-Khorasan, την ομάδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Αφγανιστάν.

Το Ιράν, ωστόσο, δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τηρήσει μια μακροχρόνια πολιτική «η προειδοποίηση είναι καθήκον» που εφαρμόζεται από διάφορες διοικήσεις για να προειδοποιούν τις ξένες κυβερνήσεις για πιθανές θανατηφόρες απειλές. Παρέχουμε αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις εν μέρει επειδή δεν θέλουμε να βλέπουμε αθώες ζωές να χάνονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις», εξήγησε η πηγή.

Παρά την προειδοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών , ορισμένα ιρανικά «γεράκια» έχουν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση στο Κέρμαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

 Αυτή είναι η περίπτωση του στρατηγού Χοσεΐν Σαλάμι, σημερινού αρχηγού των Pasdaran, σύμφωνα με τον οποίο «το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαφανιστεί τώρα» και οι τζιχαντιστές «ενεργούν μόνο ως μισθοφόροι» για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εβραϊκού κράτους.

Το άρθρο της «WSJ» δεν διευκρινίζει ποια κανάλια χρησιμοποίησε η Ουάσιγκτον για να ειδοποιήσει την Τεχεράνη, ούτε αν επρόκειτο για πρώτη φορά που προέβη σε τέτοια ενέργεια.

Η επίθεση στο Κερμάν, κατά την οποία τραυματίστηκαν επίσης εκατοντάδες άνθρωποι, θεωρείται η πιο αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο έδαφος του Ιράν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979.

Agenzia nova

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ