Το Κατάρ καταγγέλλει τις διαρροές των δηλώσεων του Νετανιάχου που χαρακτηρίζει τη Ντόχα ως «προβληματική»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Κατάρ εξέφρασε την έντονη καταδίκη του για δηλώσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με τον ρόλο του στη μεσολάβηση στον πόλεμο της Γάζας, αφού ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τη Ντόχα σε μια ηχογράφηση που διέρρευσε ως «προβληματική».

Ο Ματζίντ αλ Ανσάρι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ , έγραψε στην πλατφόρμα X, «Καταγγέλλουμε έντονα τις δηλώσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη μεσολάβηση του Κατάρ».

Συνέχισε «Εάν οι διακινούμενες δηλώσεις αποδειχθούν αληθινές, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παρεμποδίσει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης, για στενούς πολιτικούς λόγους αντί να δώσει προτεραιότητα στη διάσωση ζωών, συμπεριλαμβανομένων των Ισραηλινών ομήρων ».

Σε ηχογράφηση που διέρρευσε από μια συνάντηση με οικογένειες ομήρων που μεταδόθηκε από τις ειδήσεις του ισραηλινού Channel 12, ο Νετανιάχου περιέγραψε το Κατάρ ως «προβληματικό».

Είπε, «Δεν με είδατε να ευχαριστήσω το Κατάρ. Το παρατηρήσατε; Δεν ευχαρίστησα το Κατάρ. Γιατί;

Γιατί το Κατάρ, για μένα, δεν διαφέρει θεμελιωδώς από τα Ηνωμένα Έθνη, από τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι πιο προβληματικό. Ωστόσο, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε μεσάζοντα τώρα που μπορεί να με βοηθήσει να τους φέρω (τους ομήρους) στο σπίτι».

«Οργή» για τη νέα στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ- Κατάρ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε, «Έχουν (το Κατάρ) τα μέσα να πιέσουν ( τη Χαμάς ), γιατί; Επειδή τη χρηματοδοτούν», εκφράζοντας τη «βαθιά οργή» του για την απόφαση της Ουάσιγκτον να ανανεώσει μια συμφωνία που θα διατηρήσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Ντόχα για δέκα επιπλέον χρόνια.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε:

«Αντί να ασχολούμαστε με τη στρατηγική σχέση του Κατάρ με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζουμε ότι ο Νετανιάχου θα ασχοληθεί με την προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ