Οι Ηνωμένες Πολιτείες απευθύνουν έκκληση στην Κίνα να βοηθήσει στον περιορισμό των επιθέσεων των Χούτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έκκληση στην Κίνα για βοήθεια για τον περιορισμό των επιθέσεων της ομάδας Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση από το Πεκίνο εδώ και 3 μήνες, σύμφωνα με πηγές του Τύπου.

Σήμερα, Τετάρτη, η εφημερίδα Financial Times επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από την Κίνα να παροτρύνει το Ιράν να χαλιναγωγήσει τους Χούτι που επιτίθενται σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά δεν είχε λάβει καμία σημαντική ένδειξη για βοήθεια από το Πεκίνο.

1 272
Financial Times

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν επανειλημμένα το θέμα με ανώτερους Κινέζους αξιωματούχους τους τελευταίους τρεις μήνες.

 Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία συνεχίζουν να προβαίνουν σε χτυπήματα κατά των Χούτι με στόχο να τους εμποδίσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούτι , που ελέγχουν τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στην Υεμένη , λένε ότι οι επιθέσεις τους έρχονται σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα.

Οι επιθέσεις διέκοψαν την παγκόσμια ναυτιλιακή κυκλοφορία και βάθυναν τους φόβους ότι οι επιπτώσεις του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα αποσταθεροποιούσαν τη Μέση Ανατολή.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ