Η Ακριβεια ωθεί τους Βορειοελλαδιτες να ψωνίζουν απο τα Σκοπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Βορειοελλαδίτες, πετάγονται στα Σκόπια, για φθηνότερες αγορές! Τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα.

Υπήρξε συνέχεια, εξάλλου, της έρευνας για την σύγκριση τιμών στις λαϊκές αγορές σε Γευγελή και Θεσσαλονίκη. Έγινε σύγκριση στις τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ αλλά και στα καύσιμα.

Οι χαμηλές τιμές σε ορισμένα προϊόντα οδηγούν τους κατοίκους ειδικότερα του Κιλκίς, στην Γευγελή για τα ψώνια τους. Καφές, γιαούρτι, ζυμαρικά, λευκό τυρί και αναψυκτικά, κάποια βασικά προϊόντα διατροφής, πωλούνται εμφανώς φθηνότερα απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Άλλα προϊόντα όπως οι κάψουλες καφέ, τα καθαριστικά για άλατα, οι οδοντόκρεμες και τα δημητριακά είναι ωστόσο ακριβότερα στα Σκόπια.

Μεγάλη διαφορά όμως πάρχει στις τιμές των καυσίμων. Με την βενζίνη να είναι φθηνότερη στα Σκόπια. Οι Έλληνες οδηγοί εξοικονομούν περισσότερα από 25 ευρώ σε ένα γέμισμα για ένα ντεπόζιτο των 50 λίτρων. Για φθηνά καύσιμα επισκέπτονται τα Σκόπια ακόμη και από την Θεσσαλονίκη, όπως διαπιστώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ