Η Ελλάδα οπλίζεται μέχρι τα δόντια (βουλγαρικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εκτός από τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ο νότιος γείτονάς μας θα αγοράσει μεταφορικά αεροσκάφη, πλοία και οχήματα πεζικού από τις ΗΠΑ», γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο να αποκτήσει έως και 40 τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-35, καθώς και ένα πολύ μεγάλο πακέτο δωρεάν εξοπλισμού που ενισχύει αποφασιστικά τους τρεις τύπους ενόπλων δυνάμεων καθώς και την ελληνική ακτοφυλακή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το BTA.

Επιπρόσθετα, επίκεινται παραδόσεις φρεγατών, μεταγωγικών αεροσκαφών S-130, αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων. Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, εξασφαλίστηκαν μετά από προσωπικό του αίτημα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Μάιο του 2022 και θα παρασχεθούν από αμερικανικά αποθεματικά.

Όπως έγινε γνωστό, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών άναψε την Παρασκευή το πράσινο φως για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση των ΗΠΑ και χαρακτήρισε αυτή τη στιγμή ως «σημαντική ημέρα για την εθνική άμυνα και την ελληνική διπλωματία».

Η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν ενημέρωσε επισήμως το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την πρόθεσή της να προχωρήσει σε συμφωνία 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση 20 μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε επίσης την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 αξίας 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η επιστολή που έλαβε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με την απόφαση για τα μαχητικά «υπογραμμίζει και επισφραγίζει το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», όπως αναφέρουν τα τοπικά media.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ