F-35: Ο Πάνος Καμμένος από 7 Φλεβαρη 2017 είχε στείλει στις ΗΠΑ αίτημα στοιχειών κόστους & διαθεσιμότητας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 συνεδρίασε στην Βουλή η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.

Ο Πάνος Καμμένος στην συνεδρίαση αυτή ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση των F-16 Viper  & το πρόγραμμα των F-35

Γράφει το e-amyna

Συνεδρίαση κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων

Υπό αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων με αντικείμενο την ενημέρωση των μελών της για τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή ενημερώθηκε για:

  1. το πρόγραμμα αναβάθμισης των Α/Φ F-16 στο επίπεδο Viper (Block70/72) που έχει λάβει πλέον τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα υλοποιηθεί μέσω διακρατικής συμφωνίας στην ΕΑΒ. Όπως έγινε γνωστό, η απάντηση των αρμόδιων αμερικανικών υπηρεσιών στο ελληνικό αίτημα (LOR P&A) για την αρχική επίσημη κοστολόγηση των εναλλακτικών επιλογών αναμένεται στις αρχές του Οκτωβρίου.
  2. προγράμματα που σχετίζονται με τα Κ/Β ΑΜ-39 και ΜΜ-40 Exocet
  3. το πρόγραμμα F-35, για το οποίο απεστάλη  από την ΓΔΑΕΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2017  αίτημα για τη λήψη στοιχειών κόστους και διαθεσιμότητας, πληροφοριών, μελετών και αναλύσεων. Ειδικότερα ζητήθηκαν στοιχεία που αφορούν στη δημιουργία μίας Μοίρας με δύναμη 20 αεροσκαφών, συμπεριλαμβάνοντας την αρχική υποστήριξη των αεροσκαφών, ενώ ζητήθηκε επίσης η εξέταση συμμετοχής της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας τόσο σε πρόγραμμα προμήθειας όσο και στην εν συνεχεία υποστήριξη του F-35.

Τα ίδια αναφέρει και το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ σε άρθρο του στις 2 Μαρ. 2017

Καμμένος στη Βουλή F 35

ΔΗΜΟΦΙΛΗ