Ποιες είναι οι αμερικανικές “φρεγάτες” LCS που μας δίνουν “δωρεάν” και τι προβλήματα έχουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ας δούμε ποια είναι τα 4 πλοία Littoral Combat Ship (LCS), που θα μας παρασχεθούν δωρεάν στο πλαίσιο του Excess Defense Articles (EDA), σύμφωνα με την επιστολή του Μπλίνκεν στον κ. Πρωθυπουργό…

2 a765f876a3

Το US Government Accountability Office’s (GAO ) εξέτασε βασικές μετρήσεις συντηριμότητας & διατηρησιμότητας  για 10 κατηγορίες πλοίων και διαπίστωσε ότι από τα οικονομικά έτη 2011-2021, αυτές οι τάξεις αντιμετώπισαν επίμονες και επιδεινούμενες προκλήσεις διατήρησης.

GAO 23 LCS1

Συγκεκριμένα, εξετάζονται…

Ο αριθμός των κανιβαλισμών συντήρησης (εξαρτήματα που αφαιρέθηκαν και επαναχρησιμοποιήθηκαν αλλού λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων), αναφορές ζημιών (αναφορές γεγονότων που βλάπτουν την ικανότητα των πλοίων να εκτελούν μια κύρια αποστολή), ημέρες καθυστέρησης συντήρησης (ημέρες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης εργοστασιακής συντήρησης) και ώρες που ένα πλοίο βρίσκεται γενικά σε κατάσταση λειτουργίας ή εκπαίδευσης.

GAO 23 LCS

Τα πλοία που κατέγραψαν το υψηλότερο ποσοστό «κανιβαλισμού» είναι τα LCS κατηγορίας Freedom και τα αμφίβια επιθετικά πλοία κατηγορίας Wasp. Επιπλέον, το Wasp και τα LCS κατηγορίας Freedom and Independence κατέγραψαν τα πιο σοβαρά περιστατικά αποτυχίας (κατηγορίες 3 και 4 «αναφορές απώλειας») 

GAO 23 LCS2

Διάρκεια ζωής 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού, το πρώτο πλοίο της παραλλαγής Freedom,
τέθηκε σε λειτουργία το 2008 και κάθε πλοίο έχει εκτιμώμενη διάρκεια ζωής 25 ετών. Το Ναυτικό απέσυρε το ηγετικό πλοίο αυτής της παραλλαγής το οικονομικό έτος 2021,
σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από αξιωματούχους. Τον Απρίλιο του 2022 το Ναυτικό
περιέγραψε σχέδια για την απόσυρση 9 ακόμη πλοίων με παραλλαγή Freedom το οικονομικό έτος 2023
.

Στην εικόνα που ακολουθεί βλέπετε τις προκλήσεις διατηρησιμότητας των LCS

GAO 23 LCS3

 

GAONavyReport

Το U.S. Naval Institute (USNI) τον Απρ. 2023 στο άρθρο του με τίτλο Time to Scrap LCS, παρουσιάζει στοιχεία για τα προβλήματα και την αξιοπιστία των φρεγατών LCS… 

Time%20to%20Scrap%20LCS

Μετά από περισσότερο από μια δεκαετία καθυστερήσεων ανάπτυξης, το πολεμικό πλοίο (LCS) δείχνει κάποια χρησιμότητα στον στόλο. Όμως, παρά την πρόοδο αυτή, παραμένει ένα προβληματικό πρόγραμμα. 

Το πρόγραμμα είναι ένας αγαπημένος σάκος του μποξ όταν πρόκειται για παραδείγματα σπατάλης και αποτυχίας. Επομένως, αυτό που πρόκειται να πουμε δεν είναι ούτε τολμηρό ούτε καινούργιο: 

Το LCS απομυζά-στραγγίζει τον επιφανειακό στόλο και θα πρέπει να τερματιστεί αμέσως

Το LCS έχει χάσει το λόγο ύπαρξης του. Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ήταν ένα βάρος από άποψη χρημάτων, υλικών και επάνδρωσης και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα σκοπό …

Τερματίστε το LCS τώρα 

Το πρόγραμμα LCS δεν έχει επιτύχει τους στόχους του. Αντίστοιχα, το Πολεμικό Ναυτικό προσπαθεί να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε καθήκοντα μπορούν να εκτελέσουν τα LCS. Αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να κάνει. Τα πλοία πρέπει να υποστηρίζουν έναν σκοπό και ο σκοπός των πλοίων πρέπει να ταιριάζει στο όραμα του τρόπου με τον οποίο μάχεται ο στόλος. 

Δεδομένης της απόδοσης του LCS μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει χώρος για LCS στο στόλο μάχης. 

Είναι καιρός να βγάλουμε αυτό το ταραγμένο πρόγραμμα από τη μιζέρια του.

exomatiakaivlepo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ