Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Με συνθήματα δεν αναβαθμίζεται η ποιότητα σπουδών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη η αναταραχή με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Αιτία η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Μα θα είχε νόημα η μεγάλη κινητοποίηση μόνον αν αυτή η ενέργεια συνεπάγεται με την κατάργηση των κρατικών. Όμως τέτοιος προγραμματισμός δεν υφίσταται. Στην χώρα μας η ιδιωτική, παράλληλα με την κρατική εκπαίδευση, συνοδεύει τους μαθητές από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι το Λύκειο, και επεκτείνεται μέχρι και τα ΙΕΚ, χωρίς να έχει παρουσιαστεί δυσαρμονία.

Αντιθέτως, συνυπάρχουν. Άλλωστε όπου το μέτρο αυτής της συνύπαρξης εφαρμόστηκε ως ΑΕΙ και άλλων χωρών, δεν υποβάθμισε την ποιότητα των σπουδών. Όπως και στους χώρους εργασιας. Υπήρξαν/υπάρχουν και θα υπάρχουν,κρατικές επιχειρήσεις, όπως και ιδιωτικές. Συνεπώς παντού η ποιότητα της παραγωγής κρίνεται, και όχι η μέθοδος. Ο σημερινός ξεσηκωμός όμως των φοιτητών που δεν εστιάζει στην βελτίωση της μάθησης στα ήδη λειτουργούντα κρατικά ΑΕΙ, όπως θάπρεπε, αλλά στην μή ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, έτσι, και χωρίς επιχειρήματα, παρά μόνο συνθήματα, δεν προάγει ποιότητα σπουδών.

Συνεπώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος, εκτός από την βελτίωση της κρατικής προσφερόμενης μάθησης, ως κύριο αίτημα, κάτι που δεν αναφέρεται.

Μ.Π.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ