Συνάντηση Μητσοτακη-Σακελλαροπούλου: Κατώτεροι των περιστάσεων και των προσδοκιών του έθνους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, ξεκίνησε τον διάλογο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφερόμενος στην επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία η Ελλάδα εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35. Πανηγυρίζοντας για τις εξελίξεις, υποστήριξε ότι «η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», προσθέτοντας πως επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει αντίκρισμα στην ενίσχυση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης σε μία ημέρα, που εντείνουν τις διαμαρτυρίες του οι αγρότες, εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι τους, λέγοντας ότι δικαιολογημένα ξεσηκώνονται λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής! Ωστόσοο, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του σε βάρος τους. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ είναι «το κόμμα που στηρίξαμε το αγροτικό εισόδημα» και πρόσθεσε: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θέλουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρά δυσκολίες έχει και επιτυχίες. Οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί» είπε ακόμη. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που προωθεί και όπως είπε, έχει οδηγήσει σε αναταραχή.

«Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα μη κρατικά ΑΕΙ, αλλά να ενισχύσουμε και το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει εδώ και 4,5 χρόνια» είπε με θράσος, κλείνοντας τα αυτιά του στον ξεσηκωμό των φοιτητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ