Δήγματα Ιανουαρίου (2024)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

Α) Υπέροχοι Έλληνες
– Άφατη η ανάταση την οποία αισθάνεται κανείς από τις δωρεές της αγρότισσας κας Αθηνάς και του ζεύγους Αραμπατζή. Εύγε !!!. Φωτεινές ελληνόπρεπες εξαιρέσεις που παραδειγματίζουν και διδάσκουν αλληλεγγύη !….
– Θλίψη επειδή δεν δίδεται η δέουσα δημοσιότητα, όπως συμβαίνει (για ημέρες) σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, ακόμη και απλά κουτσομπολιά.
– Αλήθεια πόσες αναφορές έγιναν στα σχολεία –με εντολή του Υπουργείου Παιδείας , ώστε να συζητηθούν τα άκρως παιδευτικά αυτά παραδείγματα; Πόσες ; ……

Β) Σουηδία Γιοκ
Η μέχρι τώρα άρνηση της Τουρκίας για είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (με έωλες αιτιάσεις) αντιμετωπίζεται με …. κατανόηση από τη Συμμαχία) (!). Οι Δυτικοί δεν χαλιναγωγούν την Τουρκία (επειδή είναι μεγάλη χώρα, άρα μεγάλη αγορά και οπλικών συστημάτων),και βρίσκεται και σε στρατηγική θέση. Συνεπώς δεν θέλουν να την χάσουν. Απορία (μου) : Είναι δυνατόν να χαθεί κάτι που δεν υπάρχει;. Μόνον οι μωροί, εθελότυφλοι ή αδίστακτοι συμφεροντολόγοι Δυτικοί, αδυνατούν να διακρίνουν ότι η Τουρκία δεν είναι ούτε φίλη ούτε δεδομένη ή αξιόπιστη σύμμαχος. Άρα παίζουν χαμένο –από (ιστορικό) χέρι –παιχνίδι !…..

Γ) Διασυρμός Γερμανίας
Θλιβερό το θέαμα του Γερμανού Καγκελαρίου στο Βερολίνο, ο οποίος δέχτηκε αδιαμαρτύρητα τις προσβολές του κου Ερντογάν για το Ολοκαύτωμα. Δεν είναι απορίας άξιον το ότι ο –συμφεροντολόγος – Καγκελάριος, απέφυγε /δεν τόλμησε να του απαντήσει ;. Περιορίστηκε να καταπιεί αμάσητα τις προσβολές . Αλήθεια από πότε εκείνοι που διαπράττουν –κατ’ επανάληψη και καθ’ έξη Γενοκτονίες, νομιμοποιούνται να δίνουν μαθήματα ανθρωπισμού;. Μήπως από τότε που οι δουλοπρεπείς συμφεροντολόγοι Δυτικοί εφαρμόζουν το «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω;».
Δ) (Κομματικός) πορθμός του Ευρίπου:
Τα φυσικά φαινόμενα (όπως εκείνο των ρευμάτων του Ευρίπου στην Χαλκίδα) επηρεάζουν και τα κόμματα.

Μετά τις μετακινήσεις –στελεχών- από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ, επακολουθούν εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ προς ΠΑΣΟΚ (!). Οι Αριστεροί σύντροφοι της «προοδευτικής οπισθοδρόμησης», έχουν –άτυπα- συναποφασίσει να σηκώσουν το κομματικό τους χαλί (με αποτέλεσμα να φανεί το … χάλι του αλληλοσπαραγμού και της αλληλοαντιπάθειας που έκρυβαν επιμελώς τόσα χρόνια) , από τον λαό που τους ψήφιζε. Όλοι εναντίον όλων (!). Δυστυχώς ακόμη δεν βρέθηκε το περιβόητο: «Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» κάτω από το χαλί. Οι κακεντρεχείς ισχυρίζονται πως αυτό οφείλεται στο ό,τι ουδέποτε υπήρξε στην πραγματικότητα. Απόδειξη (όπως λένε), όλα τα υπόλοιπα βρέθηκαν /αποκαλύφθηκαν.
Ε) Αρνητικές οι κομματικές πολυδιασπάσεις:
Δυστυχώς οι κομματικές διασπάσεις και οι μετακινήσεις στελεχών σε άλλους χώρους, δεν προοιωνίζονται τίποτα θετικό για το πολύπαθο Κ.Δ.Πολίτευμά μας. Μπορεί , προς ώρας, το δράμα της Αντιπολίτευσης να χαροποιεί την Κυβέρνηση , αλλά αυτό αποτελεί πρώτη /πρόσκαιρη , επιδερμική ανάγνωση /προσέγγιση, αφού πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία του Πολιτεύματος (που προϋποθέτει την συνύπαρξη υγιών , ισχυρών κομμάτων). Ψυχανεμίζομαι, διασπαστικές τάσεις και στην «δεξιά πολυκατοικία».
Στ) Λαδοκοσμήματα
Ελαιοπαραγωγοί (συ)σκέπτονται με αντικείμενο την πώληση του ελαιολάδου /ελαιών αποκλειστικά από κοσμηματοπωλεία –ως σπάνια, συλλεκτικά προϊόντα Λ α δ ο κ ο σ μ ή μ α τ α!….
Ζ) Φρικτό τέλος :
Της 50χρονης μητέρας που την κατασπάραξαν άγρια σκυλιά. Δεν διάβασα (σ.σ ζητώ συγνώμη αν έγιναν και μου διέφυγε) ανακοινώσεις καταδικαστικές από φιλοζωικές οργανώσεις , καθώς και προτεινόμενα μέτρα προστασίας των ανθρώπων (από μέρους της Πολιτείας) . Δίκαιο θα είναι , μετά την αυστηριοποίηση των νόμων για την κακοποίηση ζώων, να γίνει το ίδιο και για την κακοποίηση ή –και- κατασπάραξη ανθρώπων από ασυνείδητους φιλόζωους ιδιοκτήτες.

Ιατρού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ