Συρία: Αεροπορική επιδρομή σε εγκατάσταση των Φρουρών της Επανάστασης νότια της Δαμασκού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χτύπημα από σειρά πυραύλων στόχευσε ένα συγκρότημα στην περιοχή Sayyida Zeinab, νότια της συριακής πρωτεύουσας, Δαμασκού, που πιθανότατα ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Ιράν  ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές κοντά στο ιερό της Sayyida Zeinab στη Συρία, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους έξι, συμπεριλαμβανομένων μαχητών πιστών στην Τεχεράνη.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραχμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε ότι «Βίαιες εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή της πρωτεύουσας, Δαμασκού, που προέκυψαν από πιθανή ισραηλινή στόχευση ενός από τα αγροκτήματα στην περιοχή της Sayyida Zeinab, νότια της Δαμασκού, που θεωρείται ένα από τα στρατηγεία της λιβανικής πολιτοφυλακής της Χεζμπολάχ και της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς,

Υπήρξε άμεση αντίδραση της αεράμυνας του συριακού στρατού που προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους πυραύλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες για ανθρώπινα θύματα».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο βομβαρδισμός είχε στόχο τοποθεσία που ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Ιράν ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επιδρομές κοντά στο ιερό της Sayyida Zeinab στη Συρία .

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας αριθμός πυραύλων εκτοξεύτηκε από τον εναέριο χώρο του κατεχόμενου Γκολάν , επιχειρώντας να στοχοποιήσουν ορισμένες τοποθεσίες κοντά στην περιοχή «Al-Sayyida Zeinab», νότια της Δαμασκού.

  Κυκλοφόρησαν σκηνές στόχευσης των αρχηγείων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στην περιοχή Sayyida Zeinab. Δεν υπάρχει ακόμη κανένα σχόλιο από τις συριακές αρχές.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ