F-35: Έκθεση κόλαφος κυβερνητικής υπηρεσίας των ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά ακούγονται και γράφονται για το F-35 το οποίο είναι αναμφισβήτητα ένα στρατηγικό μαχητικό αεροσκάφος μοναδικό στο είδος του.

Δεν θα σας μεταφέρουμε προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις, ούτε συζητήσεις καφενείου και δήθεν ειδικών.

Σας παρουσιάζουμε στοιχεία από μια πρόσφατη μελέτη του κυβερνητικού οργανισμού των ΗΠΑ “U.S. Government Accountability Office”, με τίτλο “F-35 Aircraft: DOD and the Military Services Need to Reassess the Future Sustainment Strategy” GAO-23-105341
Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Fast Facts (Διαπιστώσεις εν συντομία)

CsPXD9IY
Τις επόμενες δεκαετίες, το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια σε σχεδόν 2.500 F-35. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια θα διατεθούν για τη λειτουργία, τη συντήρηση και την επισκευή του αεροσκάφους.

Το DOD αντιμετωπίζει δαπανηρά ζητήματα συντήρησης για το F-35, όπως:
– Καθυστερεί η δημιουργία στρατιωτικών υπηρεσιών—εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση των πιο περίπλοκων επισκευών
Ανεπαρκής εξοπλισμός για τη διατήρηση των αεροσκαφών σε επιχειρησιακή κατάσταση
Καθυστερήσεις συντήρησης και προμήθειας που επηρεάζουν την ετοιμότητα των αεροσκαφών
Επίσης, ενώ το DOD σκοπεύει να μεταφέρει περισσότερες ευθύνες συντήρησης από τους εργολάβους στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Τι βρήκε ο GAO

Οι προκλήσεις συντήρησης επηρεάζουν αρνητικά την ετοιμότητα των αεροσκαφών F-35.

Το ποσοστό ικανότητας εκτέλεσης αποστολής του στόλου F-35 (το ποσοστό του χρόνου που το αεροσκάφος μπορεί να εκτελέσει μια από τις αποστολές του) ήταν περίπου 55% τον Μάρτιο του 2023, πολύ κάτω από τους στόχους του προγράμματος.

Αυτή η απόδοση οφειλόταν εν μέρει σε προκλήσεις με την εργοστασιακή και την οργανωτική συντήρηση. Το πρόγραμμα ήταν πίσω από το χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία δραστηριοτήτων εργοστασιακής συντήρησης για τη διεξαγωγή επισκευών. Ως αποτέλεσμα, οι ρυθμοί επισκευής εξαρτημάτων παρέμειναν αργοί με πάνω από 10.000 υλικά να περιμένουν να επισκευαστούν—πάνω από τα επιθυμητά επίπεδα. Ταυτόχρονα, η συντήρηση σε οργανωτικό επίπεδο έχει επηρεαστεί από μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης τεχνικών δεδομένων και εκπαίδευσης….

Τα ανωτέρω συνοψίζονται σε εικόνα της ανωτέρω μελέτης

jfkNIBAL

Για τους ενδιαφερόμενους ολόκληρη η μελέτη gao.gov

ΔΗΜΟΦΙΛΗ