Μετά τη δολοφονία 3 Αμερικανών στρατιωτών, ο Σουνάκ ζητά να κατευναστούν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για την ένταση στη Μέση Ανατολή, καλώντας το Ιράν να επιδιώξει να κατευνάσει την ένταση στην περιοχή, μετά την επίθεση που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο Σουνάκ επιβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων στα ΜΜΕ, ότι η Βρετανία καταδικάζει σθεναρά τις επιθέσεις με drone, προσθέτοντας: «Ανησυχούμε και θα προτρέψουμε το Ιράν να επιδιώξει να κατευνάσει τις εντάσεις στην περιοχή», σύμφωνα με το Reuters.

Συνέχισε: «Στεκόμαστε σθεναρά με τους συμμάχους μας για την επίτευξη σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, για την οποία συνεχίζουμε να εργαζόμαστε».

Σε μια δήλωση, η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο της Τεχεράνης στην επίθεση.

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 34 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης που έλαβε χώρα χθες Κυριακή, η οποία θεωρήθηκε επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που σαρώνει αυτή τη στιγμή τη Μέση Ανατολή, ειδικά επειδή είναι η πρώτη επίθεση που οδήγησε σε νεκρούς τις τάξεις των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ