Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούτι ισχυρίζονται ότι χτύπησαν πλοίο του Ναυτικού των ΗΠΑ- η Ουάσιγκτον διαψεύδει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυνάμεις Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης στόχευσαν με επιτυχία το πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού «Lewis B Puller» ενώ έπλεε στον Κόλπο του Άντεν με αντιπλοϊκό πύραυλο, ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Ταξίαρχος Γιαχία Σαρίε τη Δευτέρα.

«Σε υποστήριξη της αδικίας κατά του παλαιστινιακού λαού και ως απάντηση στην αμερικανο-βρετανική επιθετικότητα στη χώρα μας, οι δυνάμεις του ναυτικού εκτόξευσαν το βράδυ της Κυριακής θαλάσσιο πύραυλο με στόχο πλοίο του αμερικανικού ναυτικού με το όνομα «Lewis B Puller» ενώ έπλεε στο στον Κόλπο του Άντεν», ανέφερε η δήλωση.

2 136

Σύμφωνα με τον Σαρίε, «το πλοίο που στοχεύσαμε παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη στις αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επίθεση κατά της χώρας μας».

Η Ουάσινγκτον διαψεύδει

Η Ουάσιγκτον διέψευσε τις πληροφορίες για επίθεση από τους Χούτι της Υεμένης σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν.

Αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο Associated Press σήμερα, 29 Ιανουαρίου, ότι δεν έχουν πληροφορίες για μια τέτοια επίθεση.

Ωστόσο, ο συνομιλητής του πρακτορείου δεν έδωσε λεπτομέρειες σε σχέση με το υποτιθέμενο περιστατικό στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης και ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

 Από την άλλη πλευρά οι Χούτι επιβεβαίωσαν ότι «θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την απόφαση για την απαγόρευση της ισραηλινής ναυσιπλοΐας ή των πλοίων που κατευθύνονται προς τα κατεχόμενα παλαιστινιακά λιμάνια στην Ερυθρά και Αραβική Θάλασσα μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί ο αποκλεισμός στον Παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας», όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ