Ένταση Ισραήλ-Αιγύπτου: Ο αρχηγός της Shin-Bet έσπευσε στο Κάιρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διευθυντής της Shin-Bet, Ρόνεν Μπαρ μετέβη εσπευσμένα στο Κάιρο πήγε να συζητήσει τα σχέδια αποστολής ισραηλινών στρατευμάτων στα αιγυπτιακά σύνορα. Αναφέρθηκε ότι στο τραπέζι βρίσκονται και σχέδια για το μέλλον της περιοχής.

Το Ισραήλ θέλει να έχει τον έλεγχο των συνόρων Αιγύπτου – Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός θέλει να εγκαταστήσει τους στρατιώτες του στη Γάζα, που συνορεύει με την Αίγυπτο.

Αυτή η πρόθεση του Τελ Αβίβ αντιμετωπίστηκε με άμεση αντίδραση στο Κάιρο. Το Ισραήλ έστειλε εκτάκτως τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Πληροφοριών Shin-Bet (Shabak) Ρόνεν Μπαρ στην Αίγυπτο.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios με έδρα τις ΗΠΑ έγραψε ότι ο Μπαρ συναντήθηκε χθες στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Διευθυντή Πληροφοριών Αμπάς Καμίλ.

Σημειώνεται  ότι η επίσκεψη του Μπαρ ήρθε μετά την αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, καθώς τα σχέδια του Ισραήλ να στείλει στρατεύματα στην πόλη Ράφα της Γάζας και στον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας» (Διάδρομος Σαλαχαντίν) έγιναν γνωστά από πολιτικές και στρατιωτικές πηγές.

Μίλησαν για το μέλλον της περιοχής

2 140

Ο Ronen Bar έσπευσε στο Κάιρο να ενημερώσει τις προθέσεις της ισραηλινής κυβέρνησης (ensonhaber)

Κατά τη συνάντηση μεταξύ Καμίλ και Μπαρ, συζητήθηκαν οι επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στις περιοχές κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα της Γάζας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης σχέδια για το μέλλον της περιοχής μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Η Αίγυπτος αντιτίθεται

Η ένταση μεταξύ των διοικήσεων του Τελ Αβίβ και του Καΐρου αυξήθηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση ​​ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να στείλει στρατιώτες στον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», τη συνοριακή γραμμή μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, και της πόλης Ράφα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του Τελ Αβίβ θέλει να ελέγξει τον «Διάδρομο της Φιλαδέλφειας», τη συνοριακή γραμμή μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου και το Κάιρο αντιτίθεται σε αυτό.

Απορρίπτεται το ισραηλινό σχέδιο από τον Σίσι

Ο ισραηλινός Τύπος έγραψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ