50 δις δινει η Ευρώπη στην Ουκρανία ενώ οι Βρυξέλλες σειονται απο τις διαμαρτυρίες των Αγροτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πριν από λίγο την ομόφωνη συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών για την αποστολή 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία!

Η αντίθεση του Ούγγρου Βίκτορ Όρμπαν αντιμετωπίστηκε με την ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων της Ουγγαρίας, με το ξεπάγωμα του συνόλου των πόρων που είχαν ανασταλεί λόγω «Προβλημάτων με το κράτος δικαίου»!

Έτσι, σε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες η Ουγγαρία έκανε πίσω και ο Ζελένσκι λαμβάνει το φιλί της ζωής…

Πανηγυρισμοί στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει την παροχή επιπλέον βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών στη χώρα του.

«Οι χώρες μέλη της ΕΕ για μία ακόμη φορά έδειξαν στην πράξη την αλληλεγγύη και την ενότητά τους βοηθώντας τον ουκρανικό λαό να αντέξει τον πόλεμο», έγραψε ο Σμιχάλ στο Χ. «Κάθε μία από τις ψήφους σας αποτελεί σημαντική συνεισφορά στην κοινή μας νίκη», τόνισε.

Η ανακοίνωση του Σαρλ Μισέλ

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ανακοινώσει στην ίδια πλατφόρμα ότι οι 27 χώρες μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για το θέμα, ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας.

«Όλοι οι 27 ηγέτες συμφώνησαν στο επιπλέον πακέτο βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας στο πλαίσιο του προϋπολογισμού της ΕΕ» τόνισε ο Μισέλ στην ανάρτησή του. «Αυτή η συμφωνία εγγυάται μια σταθερή, προβλέψιμη και μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Η ΕΕ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και (επιδεικνύει) υπευθυνότητα στηρίζοντας την Ουκρανία. Γνωρίζουμε τι διακυβεύεται», υπογράμμισε ο Σαρλ Μισέλ.

Φωτιές και πέτρες έξω από το Ευρωκοινοβούλιο

Την ίδια στιγμή έξω από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου πλήθος αγροτών διαμαρτύρεται με φωτιές και πυροτεχνήματα, ζητώντας από του ηγέτες της ΕΕ να τους ενισχύσουν μειώνοντας τους φόρους, την ώρα που τα κόστη είναι δυσβάσταχτα και απειλούν την παραγωγή.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν τους φράκτες που είχαν στήσει οι αρχές έξω από το κοινοβούλιο, ωστόσο οι αστυνομικοί τους απώθησαν με εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ