Βρυξέλλες – Αγροτες: Το οργισμένο πλήθος θέλει να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις ορθές αποφάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στις Βρυξέλλες με χιλιάδες αγρότες να διαμαρτύρονται σφόδρα για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι 27 της ΕΕ απέναντι στα αιτήματά τους.

Έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαγριωμένοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη με τα τρακτέρ τους και απαίτησαν να εισακουστούν από την Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη.

Το οργισμένο πλήθος άναψε φωτιές, έστησε οδοφράγματα, πέταξε αυγά, πέτρες και πυροτεχνήματα προκειμένου να εξαναγκάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τις ορθές αποφάσεις για την επιβίωση του αγροτικού κλάδου.

Οι αγρότες εισήλθαν εποχούμενοι νωρίς το πρωί στην βελγική πρωτεύουσα με τον θόρυβο από τις μηχανἐς και τις κόρνες να διαπερνούν τον αέρα στην κορύφωση των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι διαμαρτυρίες αφορούν στις υψηλές τιμές ενέργειας, τον διεθνή ανταγωνισμό που δεν ακολουθεί τους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ, τον πληθωρισμό και την κλιματική κρίση με μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν καεί ή να έχουν πλημμυρἰσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ