Σημαντική αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από αρκετές περιοχές στη βόρεια Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατοχής άρχισαν να αποσύρονται από αρκετές περιοχές στην πόλη της Γάζας και την πολιορκημένη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, για πρώτη φορά από την έναρξη της χερσαίας εισβολής των δυνάμεων κατοχής, η οποία εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση εναντίον της από τον περασμένο Οκτώβριο, γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλέστηκε Παλαιστίνιους που κατοικούσαν στις περιοχές που βρέθηκαν ενώπιον της αποχώρησης του στρατού κατοχής: «Μεγάλη καταστροφή προκλήθηκε από ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα σε δημόσια περιουσία, υποδομές και σπίτια πολιτών».

Οι μάρτυρες πρόσθεσαν ότι δεκάδες πολίτες πήγαν σε αυτές τις περιοχές για να επιθεωρήσουν τα σπίτια τους, ενώ άλλοι προσπάθησαν να ανασύρουν τα πτώματα των σκοτωμένων σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος Ανάς αλ Σαρίφ ανακοίνωσε, σε ανάρτηση ιστολογίου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «X», ότι «Για πρώτη φορά από την αρχή της χερσαίας εισβολής, μπόρεσα να φτάσω στην περιοχή βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας μετά την υποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, που άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, δρόμους και υποδομές πολιτών της περιοχής.»

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν επίσης ότι ισραηλινά αεροσκάφη πετούσαν σε χαμηλά επίπεδα στις περιοχές όπου παρατηρήθηκε η αποχώρηση του στρατού κατοχής, ενώ τα drone τους συνέχιζαν να πυροβολούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο.

Ο ισραηλινός στρατός κατοχής δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υποχώρηση των δυνάμεών του από περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας.

Σταδιακή απόσυρση

1 9

Νωρίτερα τον περασμένο μήνα, ο Γιοάβ  Γκάλαντ, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, ανακοίνωσε το τέλος των μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Πριν από λίγες μέρες, ο διοικητής του 7107 τάγματος του ισραηλινού στρατού κατοχής -ένα από τα τάγματα μάχης μηχανικής των εφεδρικών δυνάμεων- ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από μήνες συμμετοχής στην επίθεση, αφού ο ισραηλινός στρατός συγκέντρωσε τις δυνάμεις της στο Χαν Γιούνις, νότια της Λωρίδας, καθώς έστειλε 7 έως 8 ταξιαρχίες που επιδόθηκαν σε σκληρές μάχες με τις Ταξιαρχίες της Αντίστασης (Χαμάς).

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού κατοχής ανακοίνωσε ότι η 4η Εφεδρική Ταξιαρχία, ολοκλήρωσε την αποστολή της στην πόλη Χαν Γιούνις, νότια της Λωρίδας της Γάζας. Η Εφεδρική Ταξιαρχία περιλαμβάνει χιλιάδες στρατιώτες και πολεμούσε στις περιοχές βόρεια και ανατολικά του Χαν Γιούνις.

 Πριν από αυτό, στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, ο στρατός κατοχής απέσυρε το 13ο τάγμα της Ταξιαρχίας Golani, αφού υπέστη μεγάλες απώλειες στις μάχες του με τους Παλαιστίνιους στη συνοικία Shujaiya, ανατολικά της πόλης της Γάζας.

Al Qahera News

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ