Η Αρμενία εντάχθηκε επίσημα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αρμενία εντάσσεται επίσημα σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το Καταστατικό της Ρώμης τίθεται σε ισχύ για την Αρμενία την 1η Φεβρουαρίου.

Στις 3 Οκτωβρίου, το Κοινοβούλιο της Αρμενίας επικύρωσε το Καταστατικό της Ρώμης με μόνο 60 ψήφους υπέρ της κυβερνώσας «Αστικής Συμφωνίας», και ο Πρόεδρος Βαχάγκν Χατσατουριάν το υπέγραψε στις 14 Οκτωβρίου, μετά την οποία ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε σχετικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Περίπου δύο ώρες μετά την ψηφοφορία της Εθνοσυνέλευσης , το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η επικύρωση του Καταστατικού της Ρώμης δεν είναι το σωστό βήμα από την άποψη των διμερών σχέσεων.

Το Ερεβάν, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι με την ένταξή του στο Καταστατικό της Ρώμης, θέλει να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν για εγκλήματα πολέμου.

Το Ερεβάν κάνει επίσης λόγο για το ενδεχόμενο υποβολής αγωγής κατά του Αζερμπαϊτζάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την απέλαση Αρμενίων της Αρτσάχ.

Το Κρεμλίνο απάντησε στην ένταξη της Αρμενίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ένταξη της Αρμενίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι κυρίαρχο δικαίωμά της.

Παράλληλα, τόνισε: «Είναι σημαντικό για τη Ρωσία αυτό να μην επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ερεβάν», γράφουν τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ