Μέλος της κυβέρνησης της Αρμενίας καλεί να ξεχαστεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος,  Βαχάγκν Αλεξανιάν κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν μια κυρίαρχη Αρμενία και να ξεχάσουν το  Ναγκόρνο Καραμπάχ, γράφουν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης του Μπακού.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το όνειρο του Ναγκόρνο Καραμπάχ εμφυτεύτηκε στους πολίτες της Αρμενίας για να τους στερήσει την κυριαρχία.

«Εμείς και οι μελλοντικές γενιές πρέπει να αγαπάμε το πιο σημαντικό όνειρο – μια κυρίαρχη Δημοκρατία της Αρμενίας, και όχι να καθοδηγούμαστε από ένα πρόγραμμα που γράφτηκε για εμάς χρόνια νωρίτερα, ειδικά για να χάσουμε την κυριαρχία μας», είπε ο Αλεξανιάν στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και αν υποθέσουμε υποθετικά ότι η στρατιωτική ισορροπία στο μέλλον θα αλλάξει υπέρ της Αρμενίας και θα μπορέσει να «επιστρέψει» το Καραμπάχ , αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ και η ίδια ιστορία θα επαναληφθεί.

Ο Αλεξανιάν επεσήμανε ότι κανένα κράτος στον κόσμο δεν έχει αναγνωρίσει το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μέρος της Αρμενίας.

Ο βουλευτής αναρωτήθηκε πόσο λογικό και συνετό είναι εάν η Αρμενία, με τον πληθυσμό των τριών εκατομμυρίων, θα συνεχίσει να έχει εδαφικές διεκδικήσεις κατά των γειτόνων της, ακόμα κι αν αυτό γίνεται για χάρη της αποκατάστασης της ιστορικής δικαιοσύνης.

 «Αν συνεχίσουμε να καθοδηγούμαστε από αυτόν τον κώδικα, δεν θα μας οδηγήσει σε τίποτα καλό», είπε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ