Ακαδημία Αθηνών: Ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρνει την αρχαία ψυχή, στην νέα εποχή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ακαδημία Αθηνών το τελευταίο χρονικό διάστημα, πρωτοστατεί στα θέματα που απασχολούν το έθνος αλλά και τον σύγχρονο άνθρωπο.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά είδαμε εκδηλώσεις που προάγουν τα εθνικά συμφέροντα και προωθούν εθνικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα όμως, βλέπουμε εξαιρετικές παρεμβάσεις και για προβλήματα και προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και του άμεσου μέλλοντος που θα μας απασχολήσουν.

Ενδεικτική η εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση ανώτατου επιπέδου από τον Προκόπη Παυλόπουλο, η οποία πραγματικά δεν έχει γίνει πουθενά αλλού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Λογικό, διότι το οικονομικό έχει υπερισχύσει του θεσμικού και αυτό είναι το απόλυτο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Ασυδοσία τεχνολογικών κολοσσών, εις βάρος της κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της υφηλίου, μία μάστιγα η οποία κάνει την επόμενη εκδήλωση της Ακαδημίας, εξαιρετικά επίκαιρη:

Την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ., θα διεξαχθεί, στην Αίθουσα Τελετών της Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), επιστημονικός διάλογος με θέμα:

Περιβαλλοντικές και θεσμικές διαστάσεις της Κλιματικής Κρίσης

Στον διάλογο μετέχουν:

– Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Χρήστος Ζερεφός (Α΄ Τάξη, έδρα Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας)

«Εφαρμογή των Διεθνών και Ευρωπαϊκών πρωτοκόλλων και κανονισμών στην Προστασία του Περιβάλλοντος εν γένει και ειδικότερα στην αντιμετώπιση και προσαρμογή στην Κλιματική Κρίση»

– Ο Ακαδημαϊκός κ. Προκόπιος Παυλόπουλος (Γ΄ Τάξη, έδρα Δημοσίου Δικαίου)

«Από την Κλιματική Αλλαγή στην Κλιματική Κρίση: Πρόσφοροι «δείκτες πορείας» για την ερμηνεία του Συντάγματος»

Τον διάλογο θα συντονίσει ο Προέδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σταμάτιος Κριμιζής (Α’ Τάξη, έδρα Επιστήμης του Διαστήματος).

Πέρας προσελεύσεως: 18.45

Ο διάλογος θα μεταδοθεί ζωντανά ΕΔΩ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ