Η Ρουμανία ζήτησε από την Τουρκία κοινή αμυντική παραγωγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρουμανία ζήτησε από την Τουρκία να εξετάσει το ενδεχόμενο κοινής παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στη Ρουμανία Οζγκούρ Κιβάντς Αλτάν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu.

«Το 2023, η Ρουμανία αγόρασε 18 μονάδες από τα μαχητικά μας UAV Bayraktar TB2. Οι παραδόσεις τους θα συνεχιστούν φέτος και θα συνεχιστούν. Η Ρουμανία έχει αίτημα για κοινή παραγωγή αυτών των προϊόντων», είπε.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, εκκρεμούν αρκετοί διαγωνισμοί στην αμυντική βιομηχανία και η συνεργασία με ρουμανικές εταιρείες είναι πολύ σημαντική για τις τουρκικές εταιρείες.

 Ο Αλτάν σημείωσε επίσης ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν θα φτάσει στο Βουκουρέστι την Τετάρτη. Τα θέματα αυτά αναμένεται να είναι στην ατζέντα της επίσκεψής του.

Ο πρέσβης είπε ότι στο πλαίσιο των εργασιών του ΝΑΤΟ, η Τουρκία προστατεύει τον ρουμανικό εναέριο χώρο με τη βοήθεια 4 αεροσκαφών F-16 και περίπου 80 στρατιωτικούς. Δεδομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είπε, υπάρχει κίνδυνος θαλάσσιων ναρκών που επηρεάζει όλες τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας.

«Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Τουρκίας και με τη συμμετοχή των συμμάχων μας από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αποφασίστηκε η υλοποίηση κοινών δράσεων για τον εντοπισμό και, εάν χρειαστεί, την καταστροφή αυτών των ναρκών. Στις 11 Ιανουαρίου υπογράφηκε αντίστοιχο μνημόνιο στην Κωνσταντινούπολη», υπενθύμισε.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ