Η Μελονι στην Ιταλια δίνει λεφτά στους αγροτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε, με τοποθετήσεις της από την Σικελία, στις διεκδικήσεις των αγροτών και την στάση του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, του οποίου και είναι επικεφαλής.

«Τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τον αγροτικό τομέα – ο οποίος για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας – αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε στην διάρκεια επίσκεψής της στην πόλη της Κατάνης.

Οι αγρότες εξάλλου, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις γνωστοποίησαν ότι αύριο -μετά την συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση της Ρώμης– θα ανακοινώσουν πότε πρόκειται να διαδηλώσουν στην «αιώνια πόλη»!

Και πολύ πιθανόν αυτό, να γίνει χωρίς τρακτέρ. Τα οχήματα των αγροτών αναμένεται να φτάσουν μέχρι τις πύλες εισόδου της πρωτεύουσας. Απ΄όπου οι αγρότες θα συνεχίσουν την πορεία προς τις κεντρικές οδούς της πόλης, εφόσον δεν ακούσουν όσα περιμένουν να ακούσουν!

Ο Ιταλός υπουργός γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, έχει δηλώσει ανοικτός σε συνάντηση, όμως το «κίνημα των ιταλικών τρακτέρ» απάντησε ότι πρέπει να οριστεί μίτινγκ με την πρωθυπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ