Χιλιάδες Ινδοί επιθυμούν να πάνε για εργασία στο Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά την εξαίρεση των Παλαιστινίων για εργασία, χιλιάδες χτίστες, ξυλουργοί και άλλοι εργάτες στην Ινδία αναζητούν εργασία στο Ισραήλ, χάρη σε μια διμερή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, παρά τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και την χειμερινή ομίχλη στα βόρεια της Ινδίας, περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι παρακολούθησαν την πρόσληψη στην πόλη Λάκνοου, αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο EFE.

Η πρωτεύουσα της πολιτείας Uttar Pradesh ήταν το σκηνικό μιας εβδομαδιαίας πρακτικής διαδικασίας πρόσληψης, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, όπου οι υποψήφιοι επέδειξαν τις ικανότητές τους καλύπτοντας τοίχους ή τοποθετώντας πλακάκια υπό την επίβλεψη μιας ισραηλινής ομάδας.

Ο μισθός που θα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο Ισραήλ είναι ένας από τους κύριους λόγους για την επιθυμητή μετανάστευση, περίπου 1.600 $ το μήνα σε σύγκριση με τον μέσο μηνιαίο μισθό των 330 $ στην Ινδία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Στατιστικής της Ινδίας τον Ιούλιο του 2023.

Μετά την έναρξη της σύγκρουσης με τη Χαμάς, το Ισραήλ ανακάλεσε τις άδειες εργασίας περίπου 150.000 Παλαιστινίων εργαζομένων, δημιουργώντας μια έλλειψη εργατικού δυναμικού που το Τελ Αβίβ προσπάθησε να καλύψει με εργάτες από χώρες όπως η Ινδία ή η γειτονική Σρι Λάνκα.

«Αυτή η συμφωνία δεν είναι καλή λόγω των συνθηκών ασφαλείας στο Ισραήλ», δήλωσε στην EFE ο Σαντζάι Κουμάρ Σινγκ, γενικός γραμματέας του Εθνικού Συνδικάτου της Ινδίας.

Την κριτική μοιράζονται και άλλα μεγάλα συνδικάτα στη χώρα, δώδεκα από τα οποία έχουν καταδικάσει τα σχέδια απασχόλησης στο Ισραήλ.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ