Σε σοκ όλη η Βρετανία, λίγο διάστημα μετά τη στέψη του Καρολου μετά την αποκάλυψη πως ειναι άρρωστος με καρκίνο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παρουσιάστρια του BBC διάβασε την ανακοίνωση της βασιλικής οικογένειας, με τη ρεπόρτερ να σχολιάζει πως τόσο η βασιλική οικογένεια όσο και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα, κάποια από τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Καμίλα, καθώς πλέον ο βασιλιάς Κάρολος πρέπει να επικεντρωθεί στο θέμα της υγείας του.

Επιστρέφει στη Βρετανία ο Χάρι

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της δυσάρεστης είδησης, η Daily Mail σε δημοσίευμά της, μετέφερε κάποια αισιόδοξα νέα, αναφέροντας ότι η πρόγνωση για την υγεία του Βασιλιά είναι καλή, καθώς ο καρκίνος εντοπίστηκε «πολύ νωρίς». Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, ενώ ηανακοίνωση του Μπάκιγχαμ είναι πρώτο θέμα σε όλες τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του Νησιού. Σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ του BBC, ο Κάρολος ενημέρωσε και τους δύο γιους του προσωπικά. Ο Χάρι, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ, μίλησε επίσης με τον πατέρα του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στη Βρετανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού ο καρκίνος δεν εντοπίστηκε στον προστάτη όπου χειρουργήθηκε για υπερπλασία αλλά σε άλλο σημείο – το οποίο δεν έγινε γνωστό. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο Βρετανός μονάρχης είναι «απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του» και «ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail η κακοήθεια εντοπίστηκε πολύ νωρίς και η πρόγνωση είναι καλή. Τα νέα ανακοινώθηκαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αφού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ. Ο βασιλιάς ενημέρωσε ο ίδιος τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα Χάρι, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Η ανακοίνωση του Παλατιού

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου. Η Αυτού Μεγαλειότης άρχισε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να διεκπεραιώνει κανονικά τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία. Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά στη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

karkinos vasilias karolos f4e9e

Ποιος θα είναι ο διάδοχος

Ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει πως ο Κάρολος θα βασιλέψει λίγο και θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από τον θρόνο για δύο λόγους. Πρώτον, η Κοινοπολιτεία θα φτάσει ένα βήμα πριν διαλυθεί, καθώς τα μόνα μέλη της θα είναι οι κτήσεις στα βρετανικά νησιά και δεύτερον θα του ασκηθούν πιέσεις λόγω ηλικίας. Έτσι, θα παραιτηθεί από τον θρόνο και θα ορίσει νέο διάδοχο. Ποιον; Έναν άνδρα «που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς». Αυτό έχει οδηγήσει στον ισχυρισμό – βόμβα ότι μπορεί να αναφέρεται στον πρίγκιπα Χάρι. «Το προοίμιο είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ II θα πεθάνει το 2022, σε ηλικία περίπου ενενήντα έξι ετών, πέντε χρόνια πριν από τη θητεία της μητέρας της. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι εβδομήντα τεσσάρων ετών το 2022, όταν θα αναλάβει τον θρόνο, αλλά η δυσαρέσκεια που έχει εναντίον του ένα συγκεκριμένο ποσοστό του βρετανικού πληθυσμού, μετά το διαζύγιό του με την Νταϊάνα, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, εξακολουθούν να υφίσταται», έχει γράψει ο Ρέντινγκ στο βιβλίο του. Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ηλικία του βασιλιά Καρόλου, εικάζει ότι η πίεση τον αναγκάζει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ωστόσο, σε μια δεύτερη εκδοχή, ο Ρέντινγκ λέει ότι ο Ουίλιαμ δεν θα μπορέσει να αναλάβει τον ρόλο του βασιλιά και «ο πρίγκιπας Χάρι, εκ των πραγμάτων, θα γίνει βασιλιάς στη θέση του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ