Ο Γερουλάνος αποκαλύπτει τραπεζική απάτη Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσέξτε μία πολύ χαρακτηριστική ιστορία της Kυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2023, στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαφημίσει το σύστημα IRIS ως μέθοδο συναλλαγών «χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια»: «Η υπηρεσία IRIS είναι μία υπηρεσία η οποία υπάρχει, λειτουργεί σήμερα. Σας δίνει τη δυνατότητα να διακινείτε ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια».

Την 1η Δεκεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε ομιλία του στη Βουλή, απευθύνθηκε σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία μιλώντας για το IRIS ως ένα σύστημα «χωρίς προμήθειες»: «Είναι ένα σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών, χωρίς προμήθειες από το κινητό τηλέφωνο. Ο ένας συναλλάσσεται με τον άλλον μέχρι 500 ευρώ χωρίς να πληρώνουν προμήθειες. Εμείς, λέμε ότι κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να έχει ένα επαγγελματικό λογαριασμό που να είναι διασυνδεδεμένος με αυτό το σύστημα, ώστε όποιος θέλει να συναλλάσσεται μαζί του χωρίς προμήθειες…».

Στην ίδια συνεδρίαση, σειρά βουλευτών της Ν.Δ. (Κουλκουδίνας, Ράπτη, Καπετάνος, Καββαδάς, Βεσυρόπουλος) που είχαν πιστέψει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, επανέλαβαν το ίδιο για το IRIS: «χωρίς χρεώσεις και προμήθειες από τράπεζα».

Κάθε φορά δε που ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλαμε, σε δημόσιες συζητήσεις, την αδράνεια της Κυβέρνησης στο ζήτημα των υπερβολικών τραπεζικών χρεώσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η συντονισμένη απάντηση όλων των κυβερνητικών στελεχών ήταν πως υπάρχει και το IRIS, χωρίς προμήθειες.

Ακόμα και πρόσφατα, στις 25 Ιανουαρίου 2024, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, διαφήμισε το σύστημα IRIS με ανάρτησή του στα social media, γράφοντας «Έχετε ακούσει ποτέ το σύστημα IRIS; Είναι ένα σύστημα για συναλλαγές χωρίς τραπεζικές προμήθειες! Με το κινητό τηλέφωνο…»

Και την ίδια στιγμή που όλη η Κυβέρνηση μιλάει ακόμα για ένα σύστημα χωρίς τραπεζικές προμήθειες, ανεξαιρέτως, οι τράπεζες ανακοινώνουν χρεώσεις για τον έμπορο και ελεύθερο επαγγελματία! Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ «πλέον η επιβάρυνση για τον ελεύθερο επαγγελματία μέσω τής υπηρεσίας IRIS, όπως προκύπτει από τα νέα τιμολόγια που ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι τράπεζες, είναι μεταξύ 0,5% έως και 1% επί του τζίρου τής συναλλαγής».

Μετά από όλα αυτά, κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς την Κυβέρνηση με ένα και μόνο ερώτημα: «Είχατε άγνοια για τις χρεώσεις που θα επέβαλαν στις συναλλαγές με IRIS οι τράπεζες ή γνωρίζατε και λέγατε συνειδητά ψέματα;».

#IRIS #Τράπεζες #Οικονομία

Σε νεότερη ανάρτηση του ο Παύλος Γερουλανος αναφερει:

Ενημερώθηκα πως «κύκλοι του ΥΠΟΙΚ» απάντησαν στην παρακάτω ανάρτησή μου. Δεν αμφισβητούν κανένα από τα στοιχεία και τις δηλώσεις που παραθέτω, αλλά υποστηρίζουν πως «μπερδεύτηκα» και προσπαθούν να ερμηνεύσουν/διαστρεβλώσουν ξεκάθαρες δηλώσεις, τόσο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, όσο και βουλευτών της ΝΔ που τους πίστεψαν σε αυτά που έλεγαν.

Πάμε, λοιπόν, άλλη μία φορά: Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 περιέγραψε το σύστημα IRIS ως μέθοδο συναλλαγών «χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια»: «Η υπηρεσία IRIS είναι μία υπηρεσία η οποία υπάρχει, λειτουργεί σήμερα. Σας δίνει τη δυνατότητα να διακινείτε ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια».

Ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, από το βήμα της Βουλής την 1η Δεκεμβρίου 2023, απευθύνθηκε σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία μιλώντας για το IRIS ως ένα σύστημα «χωρίς προμήθειες»: «Είναι ένα σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών, χωρίς προμήθειες από το κινητό τηλέφωνο. Ο ένας συναλλάσσεται με τον άλλον, μέχρι 500 ευρώ, χωρίς να πληρώνουν προμήθειες… Εμείς λέμε ότι κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να έχει έναν επαγγελματικό λογαριασμό που να είναι διασυνδεδεμένος με αυτό το σύστημα, ώστε όποιος θέλει να συναλλάσσεται μαζί του χωρίς προμήθειες…».

Από το ξεκάθαρο «χωρίς καμία προμήθεια» της ηγεσίας της Κυβέρνησης, μέχρι την πρόθεση χρεώσεων στους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες από 0,5% έως και 1% επί του τζίρου κάθε συναλλαγής, υπάρχει μεγάλη απόσταση, έτσι δεν είναι αγαπητοί κύκλοι του ΥΠΟΙΚ;

Αγαπητοί κύκλοι του ΥΠΟΙΚ,

Αντί να ασχολείστε μαζί μου, καλό θα ήταν να ασχοληθείτε με τις τράπεζες, που βάζουν χρεώσεις εκεί που λέγατε ότι δεν θα υπάρχουν. Τα υπόλοιπα στη Βουλή, γιατί το ερώτημα είναι ένα και αναπάντητο:

Είχατε άγνοια για τις χρεώσεις που θα επέβαλαν στις συναλλαγές με IRIS οι τράπεζες ή γνωρίζατε και λέγατε συνειδητά ψέματα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ