Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τα ιδιωτικα πανεπιστήμια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήναςδιαμαρτυρόμενοι για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Φοιτητές, μαθητές και καθηγητές συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη με πανό και την φωνή τους ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος της δημόσιας Παιδείας.

panekpaideyt1

Περισσότεροι από 25.000 διαδηλωτές γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας. Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά την 1μ.μ. από τα Προπύλαια. Στην κεφαλή είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής ΔΠΘ «Κώστας Βάρναλης», που δέχτηκε επίπθεση από τα ΜΑΤ.

«Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που μας χωρίζει σε αυτούς που έχουν χρήματα να σπουδάσουν και αυτούς που δεν έχουν» διατρανώνουν με την φωνή τους φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Με σύνθημα «Θα βουλιάξει η Αθήνα» η πανεπιστημιακή κοινότητα δίνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις και συνεχίζοντας τις καταλήψεις στα ΑΕΙ.

Στο πλευρό των φοιτητών βρίσκονται μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία. Η ΠΟΣΔΕΠ κήρυξε απεργία για την Πέμπτη και η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας για την συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

 Στην Αθήνα έχουν μεταβεί φοιτητές από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη, τηn Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ