Ψήφισμα “αίσχος” για τη Σερβία από την ΕΕ λέει μέλος της σερβικής κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να λένε τα χειρότερα για τη χώρα και τους πολίτες μας, δήλωσε στην εφημερίδα Novosti ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος – SNS, Μίλος Βούτσεβιτς σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τοπικές και βουλευτικές εκλογές στη Σερβία.

«Δεν επιτέθηκαν στον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ούτε σε κανένα κόμμα, αλλά κατηγόρησαν ολόκληρη τη Σερβία.

»Φυσικά, η προσωποποίηση όλων όσων επιτίθενται μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς γιατί υπερασπίζεται τη Σερβία, αλλά δεν πρόκειται για τις εκλογές.

Πρόκειται για τη σχέση μας με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, με τη Δημοκρατία Σέρπσκα, τη Ρωσική Ομοσπονδία…

1 79

Το γεγονός είναι ότι δεν έχουμε επιβάλει κυρώσεις, ότι είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία. Όλα αυτά είναι ο λόγος που επικρίνουν τις εκλογές οι οποίες έγιναν όσο το δυνατόν πιο δίκαιες και δημοκρατικές, με τον μεγαλύτερο αριθμό παρατηρητών και τον μικρότερο αριθμό καταγγελιών, προσφυγών, ενστάσεων.

 Όλα τα κόμματα είχαν εκπροσώπους, από τις εκλογικές επιτροπές μέχρι την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Αρκετοί διεθνείς θεσμοί και οργανισμοί συμμετείχαν στον έλεγχο και την εποπτεία της υλοποίησης της εκλογικής διαδικασίας.

Το κυβερνών κόμμα συντόμευσε την θητεία του κατόπιν αιτήματος αυτού του τμήματος της αντιπολίτευσης και προκήρυξε εκλογές μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, η οποία πήγε σήμερα στο Στρασβούργο για να φτύσει τη χώρα και τους πολίτες της, ώστε να μας βγάλουν σήμερα ψήφισμα κατά της Σερβίας.

Προσωπικά, δεν ξέρω τι είναι αυτό που κάναμε αντιδημοκρατικά πηγαίνοντας σε πρόωρες εκλογές. Μπορείτε να δείτε μια ολόκληρη σειρά ανούσιων κατηγοριών κατά της χώρας μας, και ταυτόχρονα έχουμε μια πολύ σημαντική σύνοδο (για τις καταγγελίες της Σερβίας) στο Συμβούλι Ασφαλείας του ΟΗΕ» είπε.

Τόνισε εν κατακλείδι, ότι αναμένει από τον Πρόεδρο Βούτσιτς να επισημάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι συμβαίνει με τον σερβικό λαό στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, τι είδους τρομοκρατία διαπράττεται κατά των συμπατριωτών μας (με την απαγόρευση του δηναρίου στους Σέρβους του Κοσόβου).

Novosti

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ