Διασυρμός της Ελλάδας απο την κυβέρνηση Μητσοτακη: Η χωρα καταδικάστηκε για πρώτη φορά μετά τη Χούντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήταν μόλις πριν από μερικές ημέρες όταν ο πρωθυπουργός παρουσίαζε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι η χώρα μας «ανήκει στη Δύση». Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όμως αυτό ισχύει μόνο όταν τον συμφέρει και μόνο για τους σκοπούς που αγιάζουν τα δικά του μέσα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα-χαστούκι του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελλάδα κατατάσσεται στο επίπεδο ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα και την… «φιλελεύθερη» εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό της επιτελείο.

Η Ελλάδα καταδικάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο για την καταπάτηση του κράτους δικαίου με τους ευρωβουλευτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη και τα θεμελιώδη δικαιώματα, κάτι το οποίο έχει να γίνει από την περίοδο Χούντας.

Το έγκλημα στα Τέμπη, η ανελευθερία του Τύπου και η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, το σκάνδαλο υποκλοπών και η δολοφονία Καραϊβάζ που παραμένει ανεξιχνίαστη, είναι μερικές από τις εκτενείς αναφορές στο ψήφισμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα, αποτελεί βαριά ήττα για τον Έλληνα πρωθυπουργό το γεγονός ότι υπέρ του καταδικαστικού ψηφίσματος τάχθηκαν 330 ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους και έξι από τους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος!

Φυσικά, δεν υπονοούμε ότι ο κύριος Μητσοτάκης είναι πραξικοπηματίας. Παραπέμπει μάλλον η κυβέρνηση του στην «δικτατορία των μετρίων», όπως είχε πει και ο αείμνηστος Τσαρούχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ