Η Αίγυπτος πουλά τουριστικό οικισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λόγω νομισματικής κρίσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση δέχεται η πώληση θέρετρου από τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος περνάει δύσκολα λόγω της σοβαρής έλλειψης συναλλάγματος της χώρας.

Η Αίγυπτος επιβεβαίωσε επίσημα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης ότι κατέληξε σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις περίπου 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή Ras Al-Hikma, που βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, περίπου 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κάιρο.

Ο Hussam Heiba, Γενικός Διευθυντής της Αιγυπτιακής Διοίκησης Ελεύθερων Ζωνών, δήλωσε στο κανάλι “CNBC Arabia” ότι το έργο για την ανάπτυξη του Ras al-Hikma εκτιμάται ότι θα κοστίσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνοντας ότι επιλέχθηκε κοινοπραξία από τα ΗΑΕ για να συνεργαστεί με τοπικούς εταίρους για την ανάπτυξη της περιοχής Ras al Hikma, ο Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχικές επενδύσεις για το έργο θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κοινοπραξία των ΗΑΕ θα είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του έργου και είπε: «Τοπικές και ξένες εταιρείες θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση του έργου. «Ολοκληρώσαμε τις διαπραγματεύσεις και τώρα ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε τη σύμβαση», είπε.

Το Bloomberg ανέφερε αρχικά ότι το Άμπου Ντάμπι βρισκόταν σε συνομιλίες για την αγορά και την ανάπτυξη εδαφών στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το διαδικτυακό ειδησεογραφικό site «Middle East Eye», το έργο που σχεδιάζεται για την ανάπτυξη της πόλης θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του Αιγυπτιακού Υπουργείου Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΑΕ.

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους στην Αίγυπτο ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της πείνας. Tο εξωτερικό χρέος της Αιγύπτου έχει φθάσει στα 164 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αίγυπτος, η οποία έχει 34 δισεκατομμύρια δολάρια συναλλαγματικών αποθεμάτων στην Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να πληρώσει φέτος ένα χρέος 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ