Η Γερμανία ανοίγει νέο κέντρο καθοδήγησης και προετοιμασίας μεταναστών στη Νιγηρία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Γερμανία άνοιξε ένα τρίτο κέντρο μετανάστευσης για να φιλοξενήσει μετανάστες που κατέφυγαν στη χώρα, στη Νιγηρία, μέχρι να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την Αγγλία και την Ιταλία, η γερμανική κυβέρνηση δέχεται μετανάστες που προετοιμάζονται σε αυτά τα κέντρα για να γίνουν δεκτοί στη Γερμανία, αντί να στέλνει μετανάστες από τη Γερμανία σε αυτά τα κέντρα.

H Γερμανίδα υπουργός Ανάπτυξης Svenja Schulze άνοιξε ένα νέο Κέντρο Πόρων Μετανάστευσης στο Ado, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή κοντά στην Abuja, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Το κέντρο που χρηματοδοτείται από τη Γερμανία αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής για την παροχή πληροφοριών και συμβουλών απασχόλησης στους νέους στη Νιγηρία.

Η Αγγλία έκανε συμφωνία με τη Ρουάντα και η Ιταλία με την Αλβανία για να στείλει πίσω μετανάστες στη χώρα.

Ωστόσο, η συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Νιγηρίας είναι διαφορετική από αυτές.

Αντί να στέλνει μετανάστες σε αυτά τα κέντρα, η Γερμανία θα δέχεται μετανάστες που προετοιμάζονται σε αυτά τα κέντρα.

Μιλώντας στα εγκαίνια του κέντρου, η υπουργός Svenia Schultze είπε ότι στόχος τους είναι να παρέχουν καθοδήγηση και συμβουλές στους μετανάστες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία για να εργαστούν.

 Μια άλλη λειτουργία του κέντρου είναι να βοηθά όσους απελάθηκαν στη Νιγηρία από την ίδια τη Γερμανία.

Ο υπουργός Εργασίας και Απασχόλησης της Νιγηρίας, Nkeiruka Onyejeocha, περιέγραψε επίσης το άνοιγμα του κέντρου ως σημαντικό ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Νιγηρίας και Γερμανίας.

Η Νιγηριανή υπουργός δήλωσε ότι χάρη σε αυτά τα κέντρα, δόθηκε ατομική υποστήριξη σε 320 χιλιάδες άτομα στους τομείς της απασχόλησης, των επιχορηγήσεων, της συμβουλευτικής και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ