Τι ξέρουμε για τη στρατιωτική συμφωνία Ολλανδίας- Γερμανίας- Πολωνίας;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 31 Ιανουαρίου, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Πολωνία υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενός «στρατιωτικού διαδρόμου» με στόχο την απλούστευση της μετακίνησης στρατευμάτων και εξοπλισμού μεταξύ των συμμάχων, που μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή του «Χώρου Σένγκεν για τους Στρατούς του ΝΑΤΟ».

«Ο πόλεμος μεγάλης κλίμακας που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία δείχνει τη σημασία της ταχείας μετακίνησης των συμμαχικών δυνάμεων. Αυτό μας ώθησε να υπογράψουμε μια συμφωνία για να διευκολύνουμε τη μετακίνηση δυνάμεων από την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ολλανδία στο έδαφός τους», είπε ο Πολωνός υπουργός Εθνικής Άμυνας Βλάντισλαβ Κόσνιακ- Καμίζ [ Wladyslaw Kosniak-Kamiz].

Επισημάνθηκε ότι «είναι αδύνατον να μείνουμε αδιάφοροι για το τι υποφέρουν οι Ουκρανοί. Αν θέλουμε να έχουμε δύναμη μέσα στον συνασπισμό, το κίνημα του συνασπισμού είναι το πιο σημαντικό πράγμα: η μετακίνηση των στρατών μας μεταξύ μας και για εμάς».

Αυτή η πρωτοβουλία, η οποία έχει δημιουργήσει πολύ μελάνι από τη ρωσική πλευρά, αναμένεται να άρει τα «νόμιμα» εμπόδια στα σύνορα, καθώς και τον συντονισμό στον τομέα των υποδομών, όπως δρόμοι και γέφυρες, ώστε να επιτρέπεται η διέλευση μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών και οχημάτων.

Ομαλή Στρατιωτική Επιμελητεία

1 105

Σύμφωνα με την Daphne Bergsma, την πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Πολωνία: «Αυτό είναι το επόμενο στάδιο της ολοκλήρωσης. Με τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος, έχει καταστεί πολύ σημαντικό να έχουμε ταχεία στρατιωτική κινητικότητα και ομαλή επιμελητεία», γράφει αμυντική ιστοσελίδα της Πολωνίας.

»Αυτό είναι που ονομάζουμε «Συντονισμένος Στρατιωτικός Διάδρομος» και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο. Είναι το πρώτο στο είδος του και είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε τις τρεις χώρες που μπόρεσαν να το κάνουν αυτό.

 »Υποστηρίζουμε έτσι την Ουκρανία και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλουμε και στην άμυνα της Ευρώπης».

Η Γερμανία δεσμεύεται να παράσχει νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Ουκρανία ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σουνάκ, δεσμεύτηκε να παράσχει στρατιωτική βοήθεια ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η έννοια του «Στρατού Σένγκεν» ξεκίνησε το 2014 κατά τη διάρκεια της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία και ενσωματώθηκε το 2022 με τη μεγάλης κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μεταξύ των στόχων του: η διευκόλυνση των ζωτικών στρατιωτικών παραδόσεων στο Κίεβο.

«Ως μηχανισμός ταχείας και αποτελεσματικής μεταφοράς στρατευμάτων, υλικών, εξοπλισμού και πυρομαχικών, οποιοσδήποτε μηχανισμός που εξαλείφει τα σύνορα και τους περιορισμούς, που εμποδίζουν την ταχεία στρατιωτική ανάπτυξη, είναι απλώς απαραίτητος», εξηγεί ο ειδικός ασφαλείας Γιάροσλαβ Κοτσέφσκι του Ιδρύματος Stratpoints.

Μετά από δύο χρόνια μάχης ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις, η υλικοτεχνική ταχύτητα είναι πιο σημαντική από ποτέ για τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος υποφέρει από ελλείψεις εξοπλισμού και πυρομαχικών, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ