Βουλγαρία: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στην Αίγυπτο μετά από 12 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Μαρία Γκάμπριελ και η αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται έφθασαν για μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο.

 Μέλος της αντιπροσωπείας είναι ο Τόντορ Ταγκάρεφ, Υπουργός Άμυνας, Γκεόργκι Γκβοζντέικοφ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μπογκντάν Μπογκντάνοφ, Υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, Μιλένα Σοΐτσεβα, Υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης και Ρούμεν Ράντεφ, Υπουργός Ενέργειας.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη από Βούλγαρο υπουργό Εξωτερικών εδώ και 12 χρόνια. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ανάπτυξη και εμβάθυνση της συνεργασίας, με έμφαση στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η άμυνα, η καινοτομία, ο τουρισμός, η βιομηχανία τροφίμων.

Η Αίγυπτος είναι βασικός εταίρος της Βουλγαρίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Η Αίγυπτος υποστηρίζει τη συνεργασία με την ΕΕ, καθώς και μια ενισχυμένη εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ, επισημαίνει η BTA.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση εξοικείωσης στη νέα διοικητική πρωτεύουσα.

 Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου, Μουσταφά Μαντμπούλι. Μετά από αυτό, έχει προγραμματιστεί μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας (ΜΣΕ), υπό την προεδρία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

Η επιτροπή συγκροτήθηκε με συμφωνία των δύο χωρών το 2018. Αναμένεται επίσης η υπογραφή σειράς διμερών μνημονίων. Αργότερα μέσα στην ημέρα προγραμματίζεται συνάντηση με τη βουλγαρική κοινότητα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ