17χρονος απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και την οικογένειά του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται 17χρονος χάκερ ο οποίος απειλούσε μέσω διαδικτύου ανήλικο και τους γονείς του. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποίησε τον νεαρό και του πέρασε χειροπέδες για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών και απειλή μέσω διαδικτύου.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο πατέρας του παιδιού που έπεσε θύμα του 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία τι συνέβαινε. Σύμφωνα με την καταγγελία ο ανήλικος δράστης είχε καταφέρει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του. Παράλληλα έπαιρνε τηλέφωνα και έστελνε μηνύματα απειλώντας την οικογένεια.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών καθώς και απειλή μέσω διαδικτύου, σε βάρος έτερου ανηλίκου και των γονέων του.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία του γονέα του ανηλίκου-θύματος, σύμφωνα με την οποία, ο ανωτέρω κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του.

Επιπλέον, πραγματοποιούσε σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του, απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ παράλληλα, τους απέστειλε ψευδή και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και άγνωστου λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της εισαγγελικής Αρχής, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ από την επακόλουθη διαδικτυακή έρευνα και την αξιοποίηση ψηφιακών στοιχείων, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του ανήλικου- κατηγορουμένου ως διαχειριστή του ανωτέρω λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ